Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

You are not logged in.

#1 16-05-2016 20:12

Roberta
Uskoke

'Google Chrome zet in het najaar Flash standaard uit'

'Google Chrome zet in het najaar Flash standaard uit'

16 mei 2016


Techbedrijven zien video- en animatieplugin Flash liever vandaag dan morgen verdwijnen. Maar zover is het nog niet. Ondertussen hebben ontwikkelaars van Google’s browser Chrome nu wel een voorstel ingediend om het gebruik van de plugin verder te beperken.

864x486.jpg

Het idee is om materiaal dat alleen in Flash kan worden afgespeeld niet standaard aan te zetten. De browser zal eerst aan de gebruiker vragen of die dat wil. Als dat zo is, wordt dit wel als een voorkeur onthouden, zodat je niet elke keer toestemming hoeft te geven om iets af te spelen. Wel zal Chrome het eerste jaar tien grote websites, waaronder YouTube standaard Flash laten uitvoeren.

Hiermee zet het team achter Chrome sites verder onder druk om snel van Flash af te stappen. De plugin kampt geregeld met softwarefouten die vaak kunnen worden misbruikt door internetcriminelen. De roep om het af te schaffen groeit dan ook en is inmiddels ook iets wat Adobe zelf adviseert. Ondanks alles is het de verwachting dat de plugin de komende jaren nog zal blijven bestaan.


Bron: NOS

Last edited by Roberta (05-06-2016 19:05)

Offline

#2 19-05-2016 22:17

Peter
Doorknoper

Re: 'Google Chrome zet in het najaar Flash standaard uit'

Als je nog met Windows 95 werkt, kun je ook niet anders.....


Shake your pills before you pick one!wink

Offline

#3 05-06-2016 11:58

Sypie
24/7 MacGek

Re: 'Google Chrome zet in het najaar Flash standaard uit'

Ik heb Flash volgens mij een jaar geleden al van mijn Mac gekieperd. Wanneer ik écht Flash nodig heb op een site (wat ik een slechte zaak vind) dan open ik de site met Chrome. Het enige wat ik tot nu toe vaak mis zijn filmpjes... die 9 van de 10 keer ook nog eens alleen grappig zijn en verder niet.


De technische vooruitgang van TV's is omgekeerd evenredig met de kwalitatieve inhoud van het aanbod wat er is.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB