Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

You are not logged in.

#121 12-03-2018 16:30

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Ik heb het hier dus gehad over technische patenten die nooit worden besproken. Als voorbeeld kan ik het doosje van de AirPods nemen. Alleen al op de technieken in dat doosje zijn aan Apple 5 patenten verleend. Er verschijnt nu ook helemaal niets in de markt dat als een goed alternatief kan worden beschouwd. Ik gebruik ze zelf ook en ik ben er uitermate tevreden over. Maar nu werkt Apple natuurlijk toch aan een volgende generatie, waar ook Siri een rol gaat spelen. Ook daar is al een patent over voorbij gekomen. En daarin zal ook een nieuwe ruisonderdrukking worden toegepast, waaraan Apple al jaren werkt. Daarnaast zijn er sterke signalen dat er ook aan een hoofdtelefoon wordt gewerkt, maar daarvan is niet duidelijk wat daarvan de meerwaarde moet worden t.o.v. de Dr. Dré (Beats) modellen, die Apple exclusief vermarkt.


Nou, trek de registers maar eens open!wink

Offline

#122 13-03-2018 19:18

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Vandaag weer 30 patenten aan Apple toegewezen. Daaronder eentje waar "ik op zat te wachten.....". Voor een z.g. "Fuel-cell" ofwel hetzelfde principe als een waterstof-cel. Het is alweer heel wat maanden geleden dat hierover een patent voorbij is gekomen en ik ga me er straks even in verdiepen en zal er meer over berichten. AHet is zo vreselijk interessant, omdat het wel een wonder lijkt als deze technologie voor zulke kleine apparaten als een iPhone beschikbaar komt. Als dat kan, is energie maken voor een woning nog een peuleschil.


Nou, trek de registers maar eens open!wink

Offline

#123 14-03-2018 13:47

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Vooralsnog betreft het een "attachment" dat doorlopend aan een iPhone gekoppeld wordt om deze van energie te voorzien. In 2016 heeft een bedrijf in GB al eens een proef gedaan met een aangepaste iPhone 6, waarin een poortje en ruimte was gemaakt om een cel te plaatsen. Zo'n cel kon dan om zijn beurt via dat poortje ook weer "ververst" worden. Daarbij "bewaakte" een microchip de samenwerking met de li ion batterij. Uit die test bleek dat de cel de batterij gedurende een week, doorlopend op 100% kon blijven houden. Omdat het een test betrof en het poortje niet optimaal was ontwikkeld, staken er wat korte obstakels uit en was het niet fijn als die telefoon in je zak bleef haken. Maar dat is natuurlijk een bijkomstigheid. Apple werkt nu (hoogst waarschijnlijk) aan een heel nieuwe verbinding waarbij de bestaande batterij (kan dan ook een kleinere zijn) doorlopend wordt gevoed vanuit een energie-cel. Heel goed mogelijk dat deze dan wordt gecombineerd met een "protective-case", waar je iPhone in klikt. Maar ook mogelijk als het meteen intern is verwerkt. Mogelijk kunnen er meer modellen zijn, afhankelijk van de periode waarin de aanvoer van energie kan blijven werken. Spannende materie allemaal........


Nou, trek de registers maar eens open!wink

Offline

Board footer

Powered by FluxBB