Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

You are not logged in.

#1 14-11-2011 00:43

oogwerkdotnl
Guest

Inloggen met draadloos toetsenbord en muis

Sinds kort hangt aan onze Mac Pro op Lion een draadloos toetsenbord en een draadloze muis. Dit is een probleem als de Mac een tijd uitgeweest is en er opnieuw ingelogd moet worden na opstarten. Zowel toetsenbord als muis zijn dan niet verbonden waardoor en niet ingelogd kan worden. De muis kan geen gebruiker aanwijzen en het toetsenbord kan geen wachtwoord typen. We zijn hier niet blij mee. Iedere keer moet dan opnieuw ingelogd worden met de bekabelde muis en toetsenbord. Dan kan er een nieuwe verbinding gemaakt worden waarna je weer met de draadloze spullen kunt werken.

Wie weet hoe dit komt en hoe dit op te lossen is? Het zou toch moeten kunnen werken met een draadloos toetsenbord en een draadloze muis. Jaren geleden werkte het ook met een G5 iMac met draadloos toetsenbord en draadloze muis. Waarom heb ik nu met de Mac Pro onder Lion deze problemen?

Offline

#2 14-11-2011 07:23

Justhan
Wichelvrouwtje

Re: Inloggen met draadloos toetsenbord en muis

Dat probleem hebben wij hier juist onder Snow Leopard gehad en is opgelost  met Lion. Ok, daar heb jij niets aan! Wat onder SL scheen te helpen (maar wat bij ons maar steeds voor een bepaalde periode hielp) was je draadloze muis en toetsenbord als favoriet instellen bij Blue Tooth. Of dat in Lion ook zo kan, durf ik je niet te zeggen, want zoals gezegd hebben we er hier geen problemen meer mee.
Verder is het ook zo, dat je ook storingsbronnen in de buurt van je computer moet vermijden (telefoon, magnetron, enz)


Life is too short to eat crap
(Jamie Oliver)

Offline

#3 14-11-2011 10:32

Peter
Doorknoper

Re: Inloggen met draadloos toetsenbord en muis

Het is ook niet duidelijk of het een Apple toetsenbord en muis betreft. Een Mac Pro staat meestal onder een tafel en T & M erboven. Materiaal van tafel kan al een barri


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

#4 14-11-2011 11:30

oogwerkdotnl
Guest

Re: Inloggen met draadloos toetsenbord en muis

Peter wrote:

Het is ook niet duidelijk of het een Apple toetsenbord en muis betreft.

Alles Apple.

Mac Pro onder tafel maar nooit een BT probleem. Probleem bestaat uitsluitend na opstarten en tijdens inloggen. Daarna komt het goed.

Heb overigens nu TB en muis aan BT favorieten toegevoegd zoals hier aanbevolen was. Ga nu afwachten of het probleem hiermee verholpen is.

Offline

#5 14-11-2011 11:44

Peter
Doorknoper

Re: Inloggen met draadloos toetsenbord en muis

Als dat nu ook gewoon in Lion kan worden ingesteld is dat een belangrijk gegeven. Ikzelf draai (nog) geen Lion en de anderen hier ook niet. Over het algemeen schakel je pas over bij aankoop van een nieuwe Mac of als daar echt behoefte aan is. Iets wat goed draait kun je het best met rust laten. En normaliter kun je met je systeem gemakkelijk 5 jaar draaien, voordat er enige drang naar de laatste upgrade komt.


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

Board footer

Powered by FluxBB