Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

You are not logged in.

#1 22-10-2013 21:38

Sypie
24/7 MacGek

Keynote 22 oktober: Nieuwe Macs, nieuwe OS X en ...

overview_whats_new.jpg
Samenvatting Keynote:

iPhone lancering van vorige maand:
De beste lancering ooit. In het eerste weekend zijn er 9 miljoen iPhone 5’s verkocht. Dit zijn de iPhone 5C en de 5S bij elkaar.

Walt Mossberg noemt het zelfs de beste telefoon ooit vanwege de combinatie van software en hardware bij elkaar.

Na deze lovende woorden laat Tim Cook een filmpje zien. Een filmpje wat Apple ziet als marketing maar wat op mij overkomt alsof de hele wereld gek is. Er worden verschillende Apple Stores in verschillende landen getoond. Rijen met mensen zijn daarbij gewoon. Het lijkt over te komen alsof Apple alle andere fabrikanten de gek aansteekt door te laten zien dat mensen voor Apple producten in de rij gaat staan of liggen.

David Pogue, van The New York Times noemt in een artikel iOS7 zelfs een voorbeeld van de betere werken van Apple.

5 Dagen na lancering van iOS7 zijn er 200 miljoen iDevices bijgewerkt naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Dit is de grootste en snelste software-upgrade ooit. Tot nu toe draait 2/3e van alle iDevices op iOS7. In dit nieuwe besturingssysteem zit ook iTunes Radio, welke ook in iTunes en op de AppleTV werkt. Via deze weg van nieuwe muziek ontdekken zijn al zo’n 20 miljoen luiseraars. Zij hebben bij elkaar al meer dan 1 miljard liedjes geluisterd.

Dan is de App store aan de beurt. Er zijn meer dan een miljoen apps in de App store. Deze apps zijn bij elkaar zo’n 60 miljard keer gedownload. Dankzij deze downloads hebben ontwikkelaars al meer dan 13 miljard dollar uitgekeerd gekregen. Het is niet meer te bedenken om je leven in te richten zonder apps.

Dan is de Mac aan de beurt.
Met de Mac heeft Apple een doel: “computers maken waar mensen van houden om mee te werken”. Volgens Apple is de concurrentie zoekende. Men probeert tablets in PC’s te veranderen en PC’s in tablets. Omdat de concurrentie zoeken de is stelt Apple zich de vraag wat ze hierna zullen doen. Apple weet niet wat de concurrentie gaat doen maar wel wat zij zelf gaan doen. Ze gaan door met hun weg en zullen de innovatie en ontwikkelingen niet langzamer laten gaan. Apple is hard bezig geweest met nieuwe Mac’s en zullen daarvan een aantal laten zien:

Het begint met OS X, hiervoor komt Craig Federighi op het podium. De focus in Mavericks, OS X 10.9, ligt op 3 punten: Technologie, Functionaliteit en Programma’s. Mavericks is gemaakt met in het achterhoofd meer te halen uit dezelfde machine. Meer rekenkracht, langere batterijduur en een beter RAM gebruik.
Afhankelijk van welke MacBook je hebt kun je met dezelfde machine maximaal 1 uur langer browsen en 1,5 uren langer video kijken, alleen door Mavericks te installeren. Daarbij heeft Mavericks een nieuwe functie genaamd “Compressed Memory”. Dit zorgt er voor dat het systeem meer op kan slaan in hetzelfde geheugen. Zo kan er maximaal 6GB aan data in 4GB geheugen.

Mavericks komt met nieuwe functies en handigheidjes. Zoals reageren op Twitter en Facebook zonder naar die websites of apps te gaan. Net als navigeren vanuit je Agenda en Adresboek.

Het doel van Apple is om Mavericks bij zoveel mogelijk mensen te krijgen. Zo kan iedereen gebruik maken van de nieuwste techniek, de meest innovatieve functies én robuuste beveiliging. Er wordt nog even genoemd dat het bijwerken van je OS net zo makkelijk is als het downloaden van een App uit de Mac App store. Vandaag wordt niet alleen de software revolutionair maar ook de prijs: Gratis. Mavericks is gratis voor iedere Mac die minimaal op 10.6.8 draait. Dat is ook gelijk de voorwaarde om de Mac App Store te hebben, die is meegeleverd met de 10.6.8 update. Het is gratis verkrijgbaar en bovendien is het meteen al te downloaden.

Daarna komt Phil Schiller over de MacBooks.
De MacBook Pro 13” is lichter en dunner gemaakt. De MacBook heeft een Haswell processor, die al verwacht werd. Mede door deze CPU kun je langer met een batterij doen. Je kunt zelfs de batman trilogie bekijken op 1 batterijlading. Daarnaast is de WIFI snelheid omhoog gegaan naar 802.11AC. De nieuwe MacBook Pro 13” kost geen $1499 maar slechts $1299.

Het grotere broertje, 15”: Heeft ook een nieuwe i7 quad-core processor. Deze is ook zuiniger en sneller. Met deze processor gaat een MacBook een uur langer mee op een batterij. De vorige prijs was $2199 de nieuwe prijs is $1999.

Beide apparaten hebben een retina display en zijn vanaf vandaag te verkrijgen.

Dan komt de klapper: de Mac Pro.
In juni hebben we al een voorproefje gezien van het nieuwe ontwerp van de Mac Pro. Nu komen de details. Snelste Xeon E5 processor, snelste geheugen, 2 videokaarten, 4 USB-3 poorten en 6 Thunderbolt poorten. Deze poorten werken net als FireWire met daisy-chainen. Dat wil zeggen dat je door kunt lussen van apparaat naar apparaat. Er kunnen zo 6 apparaten aan 1 Thunderbolt poort. Na enig woest rekenwerk kom je dan uit op 36 apparaten die je aan je Mac Pro kunt koppelen.

Eddy Cue komt het podium op om te vertellen over: Apps.
iLife
Films, music en foto’s, daar gaat het om. Er worden nieuwe versies gelanceerd.
iPhoto: Scrollen door je foto’s is nog nooit zo snel geweest. Het ziet er nieuw uit, het is opnieuw ontworpen. Fotoboeken gaan nu ook naar de iPad, en dus niet alleen maar op je Mac. Na het uploaden naar Apple worden ze geprint in een écht boek.

iMovie: schoner, simpeler en makkelijker te doorzoeken. Picture in Picture op en iPad is nu mogelijk. Alle inhoud kan nu worden gedeeld via iCLoud.

Garageband: Ook voor iOS7 vernieuwd. 32 tracks mogelijk op een 64bits apparaat. Op een Mac is het herontworpen. Er kan nu zelfs automatisch een drummer worden toegewezen aan een nummer… Handig voor de mensen zonder ritmegevoel.

Verkrijgbaar vanaf vandaag en gratis bij een nieuwe Mac of iDevice.

iWork is ook vernieuwd, vanaf de grond af opnieuw geschreven. Pages heeft nu een automatisch opmaak-venster in beeld voor de snelle opmaak.

Numbers: Nog betere grafieken aan boord.

Keynote: Nog meer overgangen en effecten.

iWork for iCloud heeft nu ook een samenwerkingsmogelijkheid, die veelgevraagd was.

Ook al deze programma’s krijg je gratis bij een nieuwe Mac of iDevice.

Zo, nu komt Tim Cook weer aan het woord.
Wanneer je de eerdere aankondigingen combineert met die van iWork en iLife dan zie je dat Apple de hele industrie een draai om de oren geeft. Programma’s gratis maken is iets wat geen enkele fabrikant gedaan heeft tot nu toe.

Tim licht nog wat toe over de iPad. Het is één van de meest succesvolle producten van Apple. Er zijn “slechts” 170 miljoen iPads verkocht in 3 jaar. iPads hebben nog steeds het grootste deel aan dataverkeer, zo’n 81% van alle tablet-dateverkeer. Er zijn nu 475.000 Apps voor de iPad. Geen enkele app-store komt daar bij in de buurt.

Phil neemt het weer over. Er is een nieuw ontwerp van de iPad gemaakt. Sneller en krachtiger dan ooit tevoren. De iPad Air. Deze iPad heeft een smallere rand rondom het scherm. De dikte is 20% dunner dan de vorige versie. Deze iPad is de lichtste en dunste tablet van dit formaat. Aan de binnenkant zit een Apple A7 chip en een MIMO (Multiple In en Multiple Out) antenne. Dit zorgt er voor dat de dataoverdracht nog sneller gaat. De CPU en GPU zijn 8 en 72 keer sneller dan de eerste iPad. Verkrijgbaar in zilver, wit, ruimte grijs en zwart. Verkrijgbaar vanaf $499, vanaf 1 november. Mét gratis iWork en iLife.

De iPad mini is goed ontvangen door de klanten. Door dezelfde klanten is veel gevraagd om een retina display. En dat is wat Apple vanaf vandaag gaat doen. Ook deze iPad heeft een Apple A7 CPU aan boord. Te koop voor $399, later in november. De vorige iPad mini blijft nog even bestaan en kost $299.

Nu nog over de covers
In dezelfde kleuren als die van de iPhone 5C. Maar ook wat volwassener kleuren, uiteraard met bijbehorende prijzen.

De hele presentatie is hier te bekijken: http://www.apple.com/apple-events/october-2013/


De technische vooruitgang van TV's is omgekeerd evenredig met de kwalitatieve inhoud van het aanbod wat er is.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB