Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

You are not logged in.

#1 26-03-2017 16:01

Roberta
Uskoke

Time Machine

Kan Time Machine een back-up maken van mijn harddisk, en van een harddisk die aangesloten is op FireWire 800?

Offline

#2 26-03-2017 18:08

Peter
Doorknoper

Re: Time Machine

Dat kun je proberen in te stellen bij de allereerste opzet/aansluiting van een nieuwe externe drive. Maar er zouden wel complicaties kunnen ontstaan als je b.v. die externe drive er niet altijd aan hebt hangen en ™ toch zijn werk wil doen. Als die externe HD erg belangrijk is en je b.v. daarop rechtstreeks files bewaart, dan zou je beter een tweede schijf erbij hangen en die twee laten "spiegelen". In principe is een FW schijf hetzelfde als een Mac die meerdere interne schijven heeft. Dan moet je ™ ook die meerdere schijven kunnen laten opnemen. Het voordeel van ™ is dat alles al in een basis is gecategoriseerd en enkel en alleen de wijzigingen worden doorgevoerd in een nieuwere sessie.

Als je een volgende Mac koopt heb je geen FW meer. Dan hangt het gewoon aan USB-3 of KW met een converter uit de Thunderbolt. De nieuwste Macbooks hebben trouwens al USB-C.


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

#3 01-04-2017 08:11

Roberta
Uskoke

Re: Time Machine

Op het ogenblik maak ik van die schijf elke maand een kopie op een andere schijf. Zo te horen is dat inderdaad de beste oplossing. Genoemde schijf heeft naast een FireWire 800 aansluiting ook USB 3.0 bussen, gelukkig denkt LaCie een beetje vooruit.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB