Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

You are not logged in.

#31 29-11-2014 12:14

Peter
Doorknoper

Re: Nog eens 5 jaartjes erbij…..

De wereld veranderd in een razend tempo en dat kan onmogelijk allemaal worden bijgehouden. Nieuwe ontwikkeling worden steeds sneller in nieuwe apparaten toegepast, waardoor vorige versies ook steeds sneller verouderen en qua functionaliteit niet meer up to date zijn. Het internet en de TV zullen binnen enkele jaren via de lucht sneller en handige beschikbaar zijn dan via de kabel. De kabel zal dus een snelle dood gaan sterven, net zoals de originele CD-tak van de muziekindustrie het loodje heeft gelegd.

Een andere interessante ontwikkeling is iCloud. Apple heeft in gigantische data-complexen geïnvesteerd en er zelfs gerealiseerd (in Californië) die volledig op zonnen-energie draaien. De enorme nieuwe campus die nu wordt gebouwd heeft de vorm van een schotel en (volgens Apple) het meest energie-zuinige gebouw ter wereld worden. Geheel zelfvoorzienend d.m.v. zonnen-energie. Door iCloud heb je nu al je bureau op zak en kun je al je communicatie en zakelijke handelingen, overal verrichten. Er wordt ook steeds minder geprint (alleen het aller-noodzakelijke) en als we documenten verzenden, doen we dat simpel in PDF-vorm. Binnen een paar jaren komt er bij Ap[ple ook een 3D-techniek te beschikking, waarmee we 3D foto's en films kunnen maken en bewerken. Dat zal in het begin nog prijzig zijn, maar het zal wellicht de bedoeling zijn dat fabrikanten als Sony dit oppikken om camera's op de markt te brengen. Dan komt er weer een hele ketting van vernieuwing en innoveren in beweging. In de praktijk kan deze 3D-techniek ook een enorme impact teweeg gaan brengen. De weergave en beleving van voetbal en andere sporten, komen op een heel nieuw level te liggen. Maar ook de technische mogelijkheden om ongelukken e.d. te reconstrueren, worden dan in die richting geschoven. Je kunt dan in de bewegende beelden jezelf gaan verplaatsen, om vanuit verschillende posities bewegingen te observeren. Cru gezegd, kun je dan b.v. dezelfde film vanuit verschillende punten en/of personages gaan beleven. Het beleven van een film wordt dan naar een veel intenser level gebracht. We gaan het natuurlijk weer volgen. wink


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

#32 09-12-2014 22:57

Peter
Doorknoper

Re: Nog eens 5 jaartjes erbij…..

Het ziet ernaar uit dat straks alles 3D gaat worden. Patenten over een 3D-Beamer en een 3D desktop voor iPhone langs zien komen.


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

#33 17-12-2014 20:07

Peter
Doorknoper

Re: Nog eens 5 jaartjes erbij…..

Begin dit jaar en vandaag, zijn er patenten voorbij gekomen over een geheel nieuwe techniek. Het geluid kan straks rechtstreeks uit je beeldscherm komen en niet meer via speakers. Dat voegt natuurlijk weer een hele reeks aan nieuwe vervolgmogelijkheden toe. Echte quadrofonie en nog veel meer komt dan in handbereik. Je vraagt je werkelijk af wat nu eigenlijk nog de grenzen van de techniek zijn.....


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

#34 07-01-2015 00:10

Peter
Doorknoper

Re: Nog eens 5 jaartjes erbij…..

Er komt een 12" MacBook Air uit met een hele smalle rand rondom het scherm waardoor het toch maar een paar mm groter is dan de huidige 11" versie. Het krijgt een Retina scherm en een enkele USB-C poort waarop je tevens kunt opladen. Ook komt er een slot voor een SD-kaart en een audio-poort. De dikte van deze Mac wordt verbluffend dun op slechts 2/3 deel van de huidige Macbooks Air. Hij zou overigens ook Touch ID aan boord hebben, maar ik heb nog geen idee wat voor een processor erin zit. USB-C is de allernieuwste USB-versie, die zelfs snel genoeg is om een extern scherm mee aan te sturen. Of dat ook een 4K scherm kan zijn weet ik niet.


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

Board footer

Powered by FluxBB