Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

You are not logged in.

#1 23-12-2017 11:01

Peter
Doorknoper

5G in 2019!

5G voor een sneller mobiel netwerk begint nu een interessant onderwerp te worden. Gisteren is een eerste "standaard" vastgelegd voor internationaal gebruik, gebaseerd op Apple-patenten, waardoor er zicht is gekomen op toepassing in 2019!!!
Het is interessant om dit onderwerp nu te blijven volgen omdat ik verwacht dat hier nog veel geharrewar over gaat ontstaan. Met name partijen als Qualcomm, die vallen hiermee helemaal uit de boot. Intel heeft in deze markt nog nooit een rol kunnen spelen maar nu lijkt het erop dat Apple en Intel hierin een belangrijke samenwerking onderhouden. De hoge vergoedingen aan Qualcomm zijn niet alleen Apple een doorn in het oog.


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

#2 04-01-2018 11:06

Peter
Doorknoper

Re: 5G in 2019!

AT&T heeft in een persbericht laten weten dat zij al eind 2018 beginnen met het uitrollen van 5G in de VS. AT&T is daar de grootste provider en vergelijkbaar met onze KPN. Door deze ontwikkelingen kan er weer van alles op de kop gaan in onze digitale wereld.


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

#3 29-01-2018 09:13

Peter
Doorknoper

Re: 5G in 2019!

De VS-overheid overweegt om zelf een nationaal 5G netwerk aan te leggen i.v.m. reëele spionage dreiging door China. Ze hebben met name Huawei op de korrel, die al eerder in andere projecten is geweerd. In Europa is men zich mogelijk helemaal niet bewust van de afluistermanie van de Chinezen. Ze kunnen hier hun toestellen en technische componenten vrijelijk over de markt verdelen en zo Europa netjes afluisteren. Tijd om wakker te worden hier?


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

#4 01-03-2018 16:25

Peter
Doorknoper

Re: 5G in 2019!

Er lijkt een race te zijn ontstaan in dat telecomwereldje. Qualcomm zal Samsung voorzien van de nieuwste chips en Intel zal Apple voorzien. Daarnaast is in de VS door Verizon een lijst met steden bekend gemaakt waar 5G het eerst beschikbaar zal komen in begin 2019. In de VS hebben ze overigens een ander type abonnementen dan wij hier gewend zijn. Er zit nagenoeg altijd een toestel aan verbonden. Bovendien betalen ze daar ook een stuk meer aan maandlasten.


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

Board footer

Powered by FluxBB