Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

You are not logged in.

#1 04-06-2012 19:01

Peter
Doorknoper

Dat handige oude G4 Powerbook!

Sommigen van ons draaien al langer mee op de Mac en hebben misschien ook nog wel een G4 Powerbook of een G5 iMac staan. Daar draaien we een ouder systeem op en langzaamaan komt er wat sleet in de grafische mogelijkheden. We gaan steeds meer en meer gebruik maken van snellere systemen en dat oude Powerbook raakt een beetje in de vergetelheid en wordt minder en minder gebruikt. Je kunt zo'n Powerbook of een iMac G5 echter prima blijven gebruiken en er zelfs een extra functie aan geven. Maar er b.v. een extra WIFI Airport-point van om je andere machines en iPad's e.d. van die functie gebruik gebruik te laten maken. Als je geen Airport hebt, hoef je die dus eigenlijk ook niet te kopen, maar als je hem wel hebt, kun je die Mac gebruiken om je bereik in je huis of kantoor te verbeteren. Het zijn simpele instellingen in de systeem voorkeuren.

Ga naar je systeem voorkeur "delen" en selecteer "internet delen" en selecteer "ethernet"voor de connectie.

Select dan de Airport-check-box en klik de Airport options knop. Zet de encrypt aan en geef het netwerk een wachtwoord. Klik dan OK.

Nu ben je voor de andere machines zichtbaar als een WIFI netwerk en kan vanaf elke machine/iPad worden ingelogd.

Om te voorkomen dat die Mac niet kan sluimeren, ga dan naar het systeem voorkeur "energiestand" en klik de optie aan dat de Mac moet ontwaken als er een verzoek voor een internetverbinding c.q. activiteit komt.

Veel plezier met je "oude" Mac.


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

Board footer

Powered by FluxBB