Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

You are not logged in.

#1 13-06-2014 23:06

Roberta
Uskoke

Apple roept opladers terug

Apple vervangt iPhone-opladers vanwege kans op oververhitting

13 juni 2014

door onze redactie — iPhone-producent Apple is in Europa gestart met een vervangingsprogramma voor opladers van oudere iPhone-modellen. In bepaalde gevallen kan het specifieke adaptermodel oververhit raken, wat een veiligheidsrisico kan opleveren.

Het gaat specifiek om het model A1300. Deze werd geleverd bij de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S en is te herkennen aan het typenummer aan de onderkant van de adapter.
Eigenaars kunnen het omruilen bij een officiële Apple-winkel of een erkende Apple Reseller. Ook is het mogelijk om ze vanaf 18 juni bij winkels van telecompartners van Apple om te ruilen.
Het is niet de eerste keer dat Apple een product moet terugroepen. Zo moest het enkele jaren geleden ook een groot aantal iPod Nano's omruilen omdat de accu te heet werd en het apparaat en de gebruiker kon beschadigen. Daarnaast gaf het vlak na de lancering van de iPhone 4 gratis hoesjes weg omdat de telefoon slecht ontvangst had als het op een bepaalde manier werd vastgehouden.

Bron: De telegraaf
[merge_posts_bbcode]Toegevoegd: 13-06-2014 22:06[/merge_posts_bbcode]

5w_usb_adapter.png

Vervangingsprogramma van Europese Apple USB-lichtnetadapter van 5 W

Apple heeft vastgesteld dat in zeldzame gevallen de Europese Apple USB-lichtnetadapter van 5 W oververhit kan raken en een veiligheidsrisico kan veroorzaken. Deze adapter maakte deel uit van alle iPhone 3GS-, iPhone 4- en iPhone 4s-modellen die vanaf oktober 2009 tot en met september 2012 zijn verzonden in de onderstaande landen. De adapter is ook verkocht als los accessoire.De veiligheid van klanten heeft voor Apple de hoogste prioriteit. Daarom hebben we uit eigen beweging besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe, opnieuw ontworpen adapter. We raden klanten aan alle betrokken adapters zo snel mogelijk te ruilen voor een nieuwe door middel van het onderstaande vervangingsproces.

Opmerking: dit programma is niet bestemd voor andere Apple USB-lichtnetadapters van 5 W.

Lees hier meer over de terugroep actie.

Offline

#2 14-06-2014 10:50

Roberta
Uskoke

Re: Apple roept opladers terug

Bij iCentre in Zeist komen de vervangende adapters volgende week binnen. Men is op de hoogte van de terugroep actie.

Offline

#3 14-06-2014 11:02

Peter
Doorknoper

Re: Apple roept opladers terug

Ik ga de mijne dus ook vervangen. Nooit probleem gehad van overdreven warmte.


Catch the noodle before you go freak!wink

Offline

Board footer

Powered by FluxBB