Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

Je bent niet ingelogd.

#1 03-01-2020 18:08

Peter
Doorknoper

eSIM of "double"-SIM op je iPhone

De nieuwere iPhones zijn vanaf iOS12.3 geschikt voor het gebruik van beide opties. De "double"-SIM optie is echter alleen beschikbaar in China, Hong Kong en Macau. Je kunt in de lade van je telefoon fysiek 2 nano-SIM kaarten stoppen om het toestel voor twee nummers en verschillende providers te gebruiken. Deze optie valt dus af in onze regio.

De optie om op 1 telefoon meerdere SIM-kaarten (dus nummers/providers) te gebruiken is met name handig als je zakelijke en privé-nummers gescheiden wil houden en/of je bent een drukke wereldreiziger. Maar er zijn natuurlijk veel meer gebruikers te bedenken die redenen hebben om zakelijke en privé bellen gescheiden willen houden. Wat te denken van advocaten en beveiligers!

De eSIM (daar heb ik ook patenten van voorbij zien komen) optie is veel interessanter. Voor deze toepassing heb je helemaal geen fysieke SIM-kaart meer nodig, maar als er al een in je toestel zit, zit hij ook niet in de weg. En nu zijn er in NL 3 providers, die dit aanbieden. De belangrijkste daarvan is T-Mobile. Met iOS13 is het gebruik ervan helemaal gemakkelijk geworden en onthoudt je toestel zelf met welk nummer je je relaties hebt gebeld.

Hier is over de toestellen, het gebruik en de providers, meer info te vinden:

https://support.apple.com/en-us/HT209044


"De ene grijpt, waar de ander knijpt!wink

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB