Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

Je bent niet ingelogd.

#1 24-07-2013 13:45

Roberta
Uskoke

Adobe Creative Cloud / Creative Suite

Zoals jullie wellicht al vernomen hebben is de ontwikkeling van Creative Suite 7 stopgezet ten gunste van Creative Cloud. Bij Creative Cloud installeer je de software niet meer door middel van DVD's, maar moet je via internet een abonnement nemen op de software.

Maar aan deze stap door Adobe zitten aan aantal haken en ogen:
— Een abonnement op Creative Cloud gaat je ongeveer $60,— per werkplek per maand kosten. In een slappe tijd moet je dus al minstens die kosten terug zien te verdienen.
— Om aanspraak te kunnen maken op je software moet je regelmatige op internet inloggen.
— Hier hoor je niemand over, maar de bestanden van Creative Suite 6 en ouder zijn NIET MEER VISA VERSA uitwisselbaar met Creative Cloud. Nieuw werk zal je dus opnieuw moeten produceren, maar ook je archief is nu dus ineens verouderd.

Ondertussen hebben zich maar ongeveer 700.000 gebruikers zich geabonneerd op Creative Cloud. De industrie is op zich zeer terughoudend met het overstappen op Creative Cloud. Men vreest ook slachtoffer te worden van willekeurige prijsveranderingen door Adobe.

Maak u zich hier ook zorgen over, teken dan de petitie op change.org.
In ieder geval is dit een ontwikkeling door Adobe die scherp in de gaten gehouden dient te worden.

Offline

#2 25-07-2013 09:53

Roberta
Uskoke

Re: Adobe Creative Cloud / Creative Suite

Er zijn blijkbaar teveel vragen gerezen over Creative Cloud. Adobe heeft een FAQ op zijn site geopend met de meestgestelde vragen over Creative Cloud. Dat hadden ze wat mij betreft wat eerder mogen doen, want de onrust over Creative Cloud is groot op de markt.

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB