Ontdek de vernieuwingen van macOS Big Sur op jouw Mac!

mac4dummies.nl  > Uncategorized >  Ontdek de vernieuwingen van macOS Big Sur op jouw Mac!
0 Reacties
mac os bigsur

Alles wat je moet weten over macOS Big Sur

Alles wat je moet weten over macOS Big Sur

macOS Big Sur is de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple voor Mac-computers. Deze update, die in 2020 werd gelanceerd, brengt een frisse look en een aantal nieuwe functies naar het Mac-platform. Hier zijn enkele belangrijke dingen die je moet weten over macOS Big Sur:

Nieuw design

Een van de meest opvallende veranderingen in macOS Big Sur is het vernieuwde design. Het systeem heeft een meer gestroomlijnde en consistente uitstraling gekregen, met afgeronde hoeken, nieuwe pictogrammen en verbeterde transparantie-effecten.

Control Center

Met macOS Big Sur heeft Apple een Control Center toegevoegd, vergelijkbaar met dat op iOS-apparaten. Hiermee heb je snel toegang tot instellingen zoals helderheid, volume, Wi-Fi en Bluetooth.

Verbeterde Berichten en Kaarten

De Berichten- en Kaarten-apps hebben ook updates gekregen in macOS Big Sur. Je kunt nu effecten toevoegen aan berichten, groepsgesprekken vastzetten bovenaan de lijst en meer gedetailleerde kaarten bekijken.

Safari-updates

Safari is ook verbeterd in macOS Big Sur met snellere prestaties, betere privacybescherming en nieuwe tabbladfuncties zoals tabgroepen en websitevertaling.

Compatibiliteit

macOS Big Sur is compatibel met verschillende Mac-modellen, waaronder MacBook Air (2013 of later), MacBook Pro (2013 of later), iMac (2014 of later) en meer recente modellen.

Kortom, macOS Big Sur brengt een frisse wind naar het Mac-platform met een nieuw design en handige functies die de algehele gebruikerservaring verbeteren. Als je nog niet hebt geüpdatet, is het zeker de moeite waard om te overwegen!

 

6 Essentiële Tips voor macOS Big Sur: Optimaliseer je Ervaring

  1. Zorg ervoor dat je regelmatig updates uitvoert om de nieuwste functies en beveiligingspatches te krijgen.
  2. Gebruik Spaces om je werkruimte georganiseerd te houden door verschillende bureaubladen in te stellen.
  3. Maak gebruik van de Berichtencentrum-widgets voor snelle toegang tot informatie en taken.
  4. Gebruik Siri op macOS Big Sur om taken handsfree uit te voeren en informatie op te vragen.
  5. Pas het Control Center aan met de tools die je het meest gebruikt voor snelle toegang tot instellingen.
  6. Probeer Universal Control om naadloos tussen Mac en iPad te schakelen met gedeelde muis en toetsenbord.

Zorg ervoor dat je regelmatig updates uitvoert om de nieuwste functies en beveiligingspatches te krijgen.

Zorg ervoor dat je regelmatig updates uitvoert op macOS Big Sur om te profiteren van de nieuwste functies en beveiligingspatches. Door je systeem up-to-date te houden, zorg je niet alleen voor een optimale prestatie, maar ook voor een betere bescherming tegen mogelijke beveiligingsrisico’s. Het is dus verstandig om regelmatig te controleren op updates en deze tijdig te installeren om het meeste uit je Mac-ervaring te halen.

Gebruik Spaces om je werkruimte georganiseerd te houden door verschillende bureaubladen in te stellen.

Gebruik Spaces op macOS Big Sur om je werkruimte georganiseerd te houden door verschillende bureaubladen in te stellen. Met Spaces kun je meerdere virtuele bureaubladen maken en gemakkelijk schakelen tussen verschillende werkruimtes. Dit helpt je om je applicaties en vensters geordend te houden, waardoor je efficiënter kunt werken zonder afleiding van onnodige programma’s op hetzelfde bureaublad. Probeer deze handige functie uit en ontdek hoe het bijdraagt aan een productievere workflow op je Mac!

Maak gebruik van de Berichtencentrum-widgets voor snelle toegang tot informatie en taken.

Maak optimaal gebruik van de Berichtencentrum-widgets in macOS Big Sur voor snelle toegang tot belangrijke informatie en taken. Met deze handige widgets kun je eenvoudig je agenda bekijken, het weer controleren, notities maken of zelfs snel reageren op berichten, zonder dat je de huidige app hoeft te verlaten. Door de widgets aan te passen en te personaliseren naar jouw behoeften, kun je efficiënter werken en sneller toegang krijgen tot de informatie die voor jou het belangrijkst is.

Gebruik Siri op macOS Big Sur om taken handsfree uit te voeren en informatie op te vragen.

Met macOS Big Sur kun je Siri gebruiken om taken handsfree uit te voeren en informatie op te vragen. Door eenvoudigweg “Hé Siri” te zeggen, kun je snel en gemakkelijk met je stem commando’s geven aan je Mac. Of het nu gaat om het versturen van berichten, het zoeken naar informatie op internet of het regelen van instellingen, Siri staat klaar om je te helpen zonder dat je een toets hoeft aan te raken. Het gebruik van Siri op macOS Big Sur maakt het nog handiger en efficiënter om met je Mac te werken.

Pas het Control Center aan met de tools die je het meest gebruikt voor snelle toegang tot instellingen.

Pas het Control Center aan op macOS Big Sur door de tools toe te voegen die je het meest gebruikt voor snelle toegang tot instellingen. Met deze handige functie kun je jouw meest gebruikte instellingen binnen handbereik hebben, waardoor je snel en eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende opties zonder diep in de systeemvoorkeuren te hoeven graven. Door het Control Center aan te passen aan jouw behoeften, optimaliseer je jouw workflow en maak je het gebruik van je Mac nog efficiënter.

Probeer Universal Control om naadloos tussen Mac en iPad te schakelen met gedeelde muis en toetsenbord.

Probeer Universal Control op macOS Big Sur om naadloos tussen je Mac en iPad te schakelen met een gedeelde muis en toetsenbord. Met deze handige functie kun je moeiteloos bestanden slepen en neerzetten tussen de apparaten en zelfs tekst typen op je iPad met het toetsenbord van je Mac. Het biedt een naadloze ervaring waardoor je efficiënter kunt werken en meer gedaan krijgt, zonder gedoe met het switchen tussen verschillende apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.