Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

Je bent niet ingelogd.

#161 02-04-2019 22:26

Paul Sondervan
Import Hagenaar/Hagenees

Re: Patenten en patenten…...

Peter schreef:

Apple heeft relatief stilletjes

Nou, stilletjes.
De credit card is vorige week vrij uitgebreid gepresenteerd tijdens Apple’s "It’s Show Time" keynote (begint zo rond de 25e minuut).

Laatst bewerkt door Paul Sondervan (02-04-2019 22:31)

Offline

#162 02-04-2019 22:47

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Ja dat klopt natuurlijk.  Maar ik heb er maar weinig artikelen in de pers over gelezen.


"Broodje aap" bestaat!wink

Offline

#163 12-06-2019 18:53

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Apple werkt aan een project om op 50 meter diepte te kunnen fotograferen. Dat heeft natuurlijk alleen maar zin als je iPhone dan ook nog steeds waterdicht is. Of misschien wordt er dan ook een “case” ontwikkeld die de iPhone droog moet houden.......


"Broodje aap" bestaat!wink

Offline

#164 09-08-2019 18:43

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

En er gaan dus iPhones en iPads verschijnen die gewoon onder water gebruikt kunnen worden.

Deze week weer vele patenten voorbij zien komen. En ook een opvallende bericht. Bij Filemaker is een nieuwe CEO aangesteld die zijn roots heeft bij Claris. Wie heeft er t/m de G3 niet Clarisworks gebruikt? Die nieuwe CEO heeft grootse plannen om Claris weer nieuw leven in te blazen en daarom heeft Apple de merknaam opnieuw geregistreerd.

Een patent betrof de techniek om met MacOS ook biometrische eigenschappen van een gebruiker te kunnen beoordelen, zodat je straks veel gemakkelijker kunt inloggen en betalingen bij de bank kunt doen.

Een ander patent betreft een oplossing om met vingerafdruk-scanning onder een display, ook hoogwaardige "herkenning" kunt laten plaatsvinden, dat in een level ligt van gezichtsherkenning. Apple is hiermee duidelijk voor "kwaliteit" gegaan.


"Broodje aap" bestaat!wink

Offline

#165 10-08-2019 12:15

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Nog een ander opvallend patent betrof het aanmaken en verzenden van geheime codes, die nooit (ook niet via de Terminal) door de gebruiker kunnen worden ingezien. Ik krijg hier natuurlijk kriebeltjes van en Apple zal heel duidelijk moeten uitleggen wanneer dit zal worden toegepast, waarom en door wie. Het idee van een geheim systeem in je MacOS staat me zo niet zo aan. Dit is ook nooit een basis-idee van Apple geweest. Maar wie weet hebben ze er wel iets heel moois mee voor.......


"Broodje aap" bestaat!wink

Offline

#166 13-08-2019 13:32

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Later vandaag verschijnt er weer een lijst met 52 patenten. Er is er alvast een erg interessante uitgelicht. Een systeem om oogafwijkingen te meten via allerlei Apple producten incl. Mac en iDevices. Op basis van de gevonden gegevens zou dan in de toekomst het beeld scherm kunnen worden aangepast. Ik vind dit een interessant onderwerp. Maar als er een tweede op je Mac meekijkt, wordt dat natuurlijk hilarisch. Biometrische eigenschappen van de "gebruiker" worden steeds belangrijker op deze manier. De term calibratie wordt zelfs toegepast.
Overigens is dit niet het eerste patent over dit onderwerp. In vorige patenten werd het gecombineerd met een detectiesysteem voor allerlei gestures. Dit is het tweede patent waarin het separaat wordt vastgelegd. Apple is er dus serieus mee aan het werk.


"Broodje aap" bestaat!wink

Offline

#167 21-08-2019 13:53

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

vandaag is er ook een patent aan Faceboek toegekend. Dat bedrijf heeft een vingercam uitgevonden. Ja echt waar! De opgenomen beelden worden direct in je Faceboekaccount gepubliceerd. Lang leve onze privacy!


"Broodje aap" bestaat!wink

Offline

#168 06-09-2019 12:01

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Weer een hele reeks patenten deze week, waarvan er ook weer een die een z.g. smartglass betreft, waarin een "eye-tracking" systeem zit. Die "bril volgt dus waar de ogen naar kijken en "waarschijnlijk" kunnen dan gegevens over die onderwerpen worden getoond. Maar we wachten rustig af wat Apple daar nu mee wil en in hoeverre het dan anders is dan de al enkele jaren  geleden opgedoken Google-bril.


"Broodje aap" bestaat!wink

Offline

#169 20-10-2019 16:06

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Oude tijden herleven in nieuwe patenten en nieuwe toepassingen. Nu de processors zo krachtig zijn geworden, wordt meer en meer naar 3D level gebracht en nu kwam er ook een patent voorbij om met b.v. Met een iPhone door een kamer te lopen en die kamer in 3D te filmen, zodat je er later ook weer virtueel doorheen kunt lopen. Door software kunnen dan alle objecten in die ruimte worden geselecteerd en op een andere plaats worden gezet. Teven kun je nieuwe objecten toevoegen. B.v. Je filmt in een zaak een mooie fauteuil en voegt die in je eigen ruimte in en zet hem op een bepaalde plaat om te kijken hoe dat in die ruimte staat. Een nieuwe mogelijkheid bij het shoppen dus, maar zeker ook een mooie oplossing voor binnenhuis architecten en huisdames........ wink


"Broodje aap" bestaat!wink

Offline

#170 20-10-2019 16:35

Peter
Doorknoper

Re: Patenten en patenten…...

Het is ook een gegeven dat Apple zich ook helemaal richt op medische toepassingen. Met name cardiologie, bloeddruk en hartritme zijn onderwerpen waar patenten over verschijnen. Wat me opviel is dat daarvoor bepaalde lasers worden gebruikt, om b.v. voor de iWatch de benodigde data te verzamelen. Er zijn werkelijk al tientallen patenten over verschenen en dat duidt erop dat Apple op dit onderwerp heel serieus aan de slag is. In de VS is er al een verzekeringsmaatschappij die je voor 25 USD een iWatch cadeau doet als je een levensverzekering afsluit.

Je ziet overigens dat Samsung zich ook op dit onderwerp probeert te richten, maar je kunt domweg niet om deze ijzersterke patenten heen en dan wordt het een product dat er leuk uitziet en met heel veel bombarie wordt gepresenteerd, maar dan gewoon door het ijs zakt omdat kwaliteit en gedegen toepassing altijd onder de motorkap zijn opgeborgen. B.v. De gezichtsherkenning en een zuivere toonweergave van geluid, zijn grote manco’s op dergelijke apparaten. Ik merk dat zelf hier omdat de in herz vastgelegde tonen van de toonladders, in het geheel niet zuiver worden weergegeven om de Samsung-apparaten. Elke iPhone daarentegen levert Perfecte tonen en daar is dus volledig over nagedacht, terwijl de Koreanen dat in hun kopieerdrift gewoon maar hebben overgeslagen. Nu is dat natuurlijk geen  probleem voor de doorsnee Samsung-gebruiker, maar een “beetje” musicus hoort dat direct. Zo ook met de toepassing van de gezichtsherkenning op de iPhone, die d.m.v. een 3D beeld uitvoert, terwijl je bij een Samsung gewoon je toestel op een foto van de gebruiker kunt richten, om toegang te krijgen. Rommel van de onderste plank dus. Helaas blijkt telkens weer dat Samsung hiervan niks leert en nog steeds zijn best doet om eerder dan Apple zijn infewrieure toestellen op de markt te brengen, want die toestellen worden n.l.. ook door derde partijen meegenomen (o a banken) om te bekijken of toepassingen veilig genoeg zijn voor discreet gebruik in een beveiligde omgeving. En dat vertraagt voor Apple het hele proces en het schaadt ook het imago. Als je dit soort toepassingen aan de gemiddelde Samsung-gebruiker laat zien, krijg je onmiddellijk te horen “dat zit er bij mij op” en vervolgens komt” ik snap ook niet waarom een iPhone zo duur moet zijn als je al voor veel minder geld zo’n geweldig Samsung-toestel kunt kopen”. Die mensen snappen er dus helemaal niks van en in mijn omgeving zie ik ze doorlopen met hun systeem stoeien omdat ze een oneindig aantal instellingen moeten bijhouden(ja doorlopend) voor standaard-toepassingen.
Het is dus wel duidelijk dat ik zelf vetrouw op de kwaliteit van Apple, omdat die kwaliteit mij al meer dan 30 jaar wordt bewezen en omdat ik daarvan dus ook “gewoon” degelijk gebruik van kan maken.


"Broodje aap" bestaat!wink

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB