Ontdek de Nieuwste Functies van macOS Sierra voor je Mac-computer

mac4dummies.nl  > Uncategorized >  Ontdek de Nieuwste Functies van macOS Sierra voor je Mac-computer
0 Reacties
macos sierra

macOS Sierra is het besturingssysteem van Apple voor Mac-computers. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2016 en bracht een aantal nieuwe functies en verbeteringen met zich mee voor Mac-gebruikers. Met macOS Sierra introduceerde Apple onder andere Siri, de spraakgestuurde assistent die al bekend was van de iPhone en iPad.

Een andere opvallende functie van macOS Sierra is Continuity, waarmee gebruikers naadloos kunnen overschakelen tussen hun Mac en andere Apple-apparaten, zoals iPhone en iPad. Met Universal Clipboard kunnen gebruikers bijvoorbeeld tekst of afbeeldingen kopiëren op hun iPhone en deze vervolgens plakken op hun Mac, en vice versa.

Daarnaast bracht macOS Sierra ook verbeteringen op het gebied van beveiliging met zich mee. Met de introductie van de mogelijkheid om je Mac te ontgrendelen met behulp van je Apple Watch, werd het gebruiksgemak gecombineerd met extra beveiliging.

Verder introduceerde macOS Sierra ook optimalisaties op het gebied van opslagruimtebeheer, waardoor gebruikers meer controle kregen over hun bestanden en ruimte konden besparen door overbodige bestanden automatisch te verwijderen.

Kortom, macOS Sierra bracht een aantal handige nieuwe functies en verbeteringen voor Mac-gebruikers, waardoor het besturingssysteem nog gebruiksvriendelijker en efficiënter werd.

 

Veelgestelde Vragen over macOS Sierra: Siri, Continuity, Systeemvereisten en Meer

  1. Hoe kan ik Siri gebruiken op macOS Sierra?
  2. Wat zijn de systeemvereisten voor macOS Sierra?
  3. Hoe schakel ik Continuity-functies in op mijn Mac met macOS Sierra?
  4. Kan ik mijn Mac ontgrendelen met mijn Apple Watch op macOS Sierra?
  5. Hoe kan ik bestanden en mappen beheren met de optimalisaties voor opslagruimte in macOS Sierra?
  6. Welke nieuwe functies zijn geïntroduceerd in macOS Sierra ten opzichte van eerdere versies?
  7. Hoe kan ik upgraden naar macOS Sierra vanaf een oudere versie van het besturingssysteem?

Hoe kan ik Siri gebruiken op macOS Sierra?

Om Siri te gebruiken op macOS Sierra, kun je eenvoudig op het Siri-pictogram in de menubalk klikken of de sneltoets Command + Spatiebalk gebruiken. Zodra Siri geactiveerd is, kun je je vraag stellen of opdracht geven door te praten tegen je Mac. Siri kan helpen met taken zoals het zoeken naar bestanden, het versturen van berichten, het instellen van herinneringen en nog veel meer. Met de integratie van Siri in macOS Sierra wordt het gemakkelijker dan ooit om met je Mac te communiceren en taken uit te voeren met behulp van spraakopdrachten.

Wat zijn de systeemvereisten voor macOS Sierra?

De systeemvereisten voor macOS Sierra omvatten een aantal specificaties waaraan je Mac-computer moet voldoen om het besturingssysteem te kunnen draaien. Om macOS Sierra te kunnen installeren, heb je minimaal een Mac-model uit 2009 of later nodig. Daarnaast moet je Mac beschikken over minstens 2 GB aan geheugen en 8,8 GB vrije opslagruimte op de harde schijf. Ook is het belangrijk dat je Mac compatibel is met Metal Graphics voor optimale prestaties. Door te voldoen aan deze systeemvereisten kun je genieten van de functies en verbeteringen die macOS Sierra te bieden heeft.

Hoe schakel ik Continuity-functies in op mijn Mac met macOS Sierra?

Om Continuity-functies in te schakelen op je Mac met macOS Sierra, volg je eenvoudigweg deze stappen. Ga naar het Apple-menu en selecteer ‘Systeemvoorkeuren’. Klik vervolgens op ‘Algemeen’ en zorg ervoor dat de optie ‘Handoff’ is ingeschakeld. Ga dan naar ‘Toegankelijkheid’ en controleer of de optie ‘Schakel Handoff in’ is aangevinkt. Zorg er ook voor dat Bluetooth is ingeschakeld op zowel je Mac als je andere Apple-apparaten, zoals iPhone en iPad, om een naadloze verbinding te garanderen. Met deze eenvoudige stappen kun je genieten van de handige Continuity-functies die macOS Sierra te bieden heeft.

Kan ik mijn Mac ontgrendelen met mijn Apple Watch op macOS Sierra?

Ja, met macOS Sierra kunnen Mac-gebruikers hun Mac ontgrendelen met behulp van hun Apple Watch. Deze handige functie maakt het mogelijk om snel en eenvoudig toegang te krijgen tot je Mac zonder telkens een wachtwoord in te voeren. Door simpelweg in de buurt van je Mac te zijn met je Apple Watch om, wordt automatisch de ontgrendeling geactiveerd. Dit zorgt niet alleen voor meer gebruiksgemak, maar biedt ook een extra laag beveiliging voor je Mac.

Hoe kan ik bestanden en mappen beheren met de optimalisaties voor opslagruimte in macOS Sierra?

Om bestanden en mappen te beheren met de optimalisaties voor opslagruimte in macOS Sierra, kun je gebruikmaken van de handige functies die het besturingssysteem biedt. Een van de handigste functies is ‘Opslagbeheer’, waarmee je inzicht krijgt in welke bestanden en apps de meeste ruimte innemen op je Mac. Door ongebruikte bestanden te verwijderen of naar iCloud Drive te verplaatsen, kun je kostbare ruimte vrijmaken op je harde schijf. Daarnaast kun je ook profiteren van ‘Automatisch legen’, een functie die ervoor zorgt dat prullenbakken regelmatig worden geleegd en tijdelijke bestanden worden verwijderd om ruimte vrij te maken. Met deze optimalisaties voor opslagruimte in macOS Sierra kun je efficiënter omgaan met je bestanden en mappen, waardoor je Mac soepel blijft werken en je meer controle hebt over je opslagruimte.

Welke nieuwe functies zijn geïntroduceerd in macOS Sierra ten opzichte van eerdere versies?

In macOS Sierra zijn verschillende nieuwe functies geïntroduceerd die het besturingssysteem van Apple naar een hoger niveau tillen in vergelijking met eerdere versies. Enkele opvallende toevoegingen zijn onder andere de integratie van Siri, waardoor gebruikers met hun stem commando’s kunnen geven en informatie kunnen opvragen. Daarnaast biedt macOS Sierra Continuity-functies, zoals Universal Clipboard en de mogelijkheid om je Mac te ontgrendelen met een Apple Watch. Verder zijn er verbeteringen op het gebied van beveiliging, opslagruimtebeheer en het naadloos samenwerken tussen verschillende Apple-apparaten. Deze nieuwe functies maken macOS Sierra een waardevolle upgrade voor Mac-gebruikers die op zoek zijn naar meer gemak, efficiëntie en integratie in hun digitale ervaring.

Hoe kan ik upgraden naar macOS Sierra vanaf een oudere versie van het besturingssysteem?

Om te upgraden naar macOS Sierra vanaf een oudere versie van het besturingssysteem, volg je deze stappen: Ten eerste, controleer of je Mac voldoet aan de systeemvereisten voor macOS Sierra. Maak altijd een back-up van al je belangrijke bestanden voordat je begint met de upgrade. Ga vervolgens naar de Mac App Store en zoek naar macOS Sierra. Klik op de downloadknop en volg de instructies op het scherm om de installatie te starten. Zodra de installatie is voltooid, zal je Mac worden bijgewerkt naar macOS Sierra en kun je genieten van alle nieuwe functies en verbeteringen die dit besturingssysteem te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.