Alles over macOS Mojave: Nieuwe functies en verbeteringen in het besturingssysteem

mac4dummies.nl  > Uncategorized >  Alles over macOS Mojave: Nieuwe functies en verbeteringen in het besturingssysteem
0 Reacties
macos mojave

macOS Mojave

macOS Mojave: Alles wat je moet weten

macOS Mojave is het besturingssysteem voor Mac-computers dat in september 2018 werd uitgebracht door Apple. Het bracht een aantal nieuwe functies en verbeteringen met zich mee die de gebruikerservaring op Mac-systemen verrijkten.

Donkere modus

Een van de opvallendste kenmerken van macOS Mojave is de donkere modus. Gebruikers kunnen nu kiezen voor een donker kleurenschema dat rustiger is voor de ogen, vooral bij weinig licht. Dit kan helpen om vermoeidheid te verminderen en het contrast te verbeteren.

Dynamische bureaubladachtergronden

Met macOS Mojave introduceerde Apple dynamische bureaubladachtergronden die gedurende de dag veranderen afhankelijk van het tijdstip. Dit zorgt voor een frisse en levendige uitstraling van het bureaublad.

Stapels

Om je bureaublad georganiseerd te houden, heeft macOS Mojave een functie genaamd ‘Stapels’. Hiermee worden bestanden automatisch gegroepeerd op basis van type, datum of andere criteria, waardoor je snel toegang hebt tot je bestanden zonder rommelig te worden.

Vernieuwde Mac App Store

De Mac App Store kreeg ook een make-over met macOS Mojave. Het nieuwe ontwerp maakt het gemakkelijker om nieuwe apps te ontdekken en biedt meer informatie over app-updates en aanbevelingen op maat.

Privacy en beveiliging

Apple heeft altijd veel nadruk gelegd op privacy en beveiliging, en met macOS Mojave zijn er nog meer maatregelen genomen om gebruikersgegevens te beschermen. Functies zoals app-toestemmingen voor toegang tot camera, microfoon en andere gevoelige gegevens zijn verder versterkt.

Kortom, macOS Mojave bracht tal van verbeteringen en nieuwe functies die de algehele gebruikerservaring op Mac-computers hebben verrijkt. Het is een aanrader voor alle Mac-gebruikers die willen profiteren van de nieuwste mogelijkheden en verbeteringen die Apple te bieden heeft.

 

Vijf Handige Tips voor macOS Mojave: Optimaliseer je Ervaring

  1. Gebruik Dark Mode om vermoeide ogen te voorkomen.
  2. Maak gebruik van Stacks om je bureaublad georganiseerd te houden.
  3. Gebruik Quick Actions in Finder voor snelle bestandsbewerkingen.
  4. Probeer Dynamic Desktop voor een veranderende bureaubladachtergrond gedurende de dag.
  5. Maak regelmatig gebruik van Time Machine voor het maken van back-ups.

Gebruik Dark Mode om vermoeide ogen te voorkomen.

Gebruik de Dark Mode functie in macOS Mojave om vermoeide ogen te voorkomen. Door te schakelen naar een donker kleurenschema, wordt de helderheid van het scherm verminderd en worden felle lichten gedempt, waardoor de belasting op je ogen wordt verminderd, vooral bij weinig omgevingslicht. Dit kan helpen om oogvermoeidheid te voorkomen en een comfortabelere kijkervaring te bieden tijdens langdurig gebruik van je Mac-computer.

Maak gebruik van Stacks om je bureaublad georganiseerd te houden.

Maak optimaal gebruik van Stacks in macOS Mojave om je bureaublad georganiseerd te houden. Met deze handige functie worden bestanden automatisch gegroepeerd op basis van type, datum of andere criteria, waardoor je snel toegang hebt tot je documenten zonder dat je bureaublad rommelig wordt. Stacks helpt je om efficiënter te werken en zorgt ervoor dat je belangrijke bestanden altijd binnen handbereik zijn. Het is een handige tip om productiever te zijn en een opgeruimde digitale werkruimte te behouden.

Gebruik Quick Actions in Finder voor snelle bestandsbewerkingen.

Een handige tip voor macOS Mojave-gebruikers is het gebruik van Quick Actions in Finder voor snelle bestandsbewerkingen. Met Quick Actions kun je bestanden snel bewerken en acties uitvoeren zonder dat je extra software hoeft te openen. Door eenvoudigweg op een bestand te klikken en de Quick Actions-opties te selecteren, kun je taken zoals bestanden converteren, bijsnijden, roteren of annotaties toevoegen met slechts een paar klikken voltooien. Dit bespaart tijd en maakt het beheren van bestanden op je Mac nog efficiënter.

Probeer Dynamic Desktop voor een veranderende bureaubladachtergrond gedurende de dag.

Probeer Dynamic Desktop op macOS Mojave voor een boeiende ervaring met een veranderende bureaubladachtergrond gedurende de dag. Met deze functie past je achtergrond zich automatisch aan op basis van het tijdstip, waardoor je bureaublad er altijd fris en dynamisch uitziet. Het is een leuke en subtiele manier om je Mac-ervaring te personaliseren en te genieten van een gevarieerde visuele weergave terwijl je werkt.

Maak regelmatig gebruik van Time Machine voor het maken van back-ups.

Het is sterk aan te raden om regelmatig gebruik te maken van Time Machine voor het maken van back-ups op macOS Mojave. Met Time Machine kun je eenvoudig een volledige back-up van je systeem maken, waardoor je belangrijke bestanden en gegevens veilig worden opgeslagen. Door regelmatig back-ups te maken, kun je in geval van een systeemcrash, verlies van gegevens of andere problemen altijd terugkeren naar een eerdere versie van je systeem en voorkom je het verlies van waardevolle informatie. Het is een essentiële stap om de veiligheid en integriteit van je gegevens te waarborgen op macOS Mojave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.