Alles over de nieuwe functies van macOS 12: Ontdek wat Monterey te bieden heeft

mac4dummies.nl  > Uncategorized >  Alles over de nieuwe functies van macOS 12: Ontdek wat Monterey te bieden heeft
0 Reacties
macos 12

Alles wat je moet weten over macOS 12

Alles wat je moet weten over macOS 12

macOS 12, ook bekend als Monterey, is de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple voor Mac-computers. Met een reeks nieuwe functies en verbeteringen belooft macOS 12 een nog betere gebruikerservaring te bieden voor Mac-gebruikers van over de hele wereld.

Nieuwe functies

Een van de opvallende nieuwe functies van macOS 12 is Universal Control, waarmee je naadloos kunt schakelen tussen meerdere Apple-apparaten zoals Macs en iPads. Met deze functie kun je bijvoorbeeld met dezelfde muis en toetsenbord werken op zowel je Mac als iPad, zonder extra instellingen.

Ook introduceert macOS 12 de mogelijkheid om FaceTime-gesprekken te voeren met Android- en Windows-gebruikers via een webbrowser. Hiermee wordt FaceTime nog toegankelijker voor gebruikers die niet over Apple-apparaten beschikken.

Verbeteringen in privacy en beveiliging

macOS 12 bevat ook verbeteringen op het gebied van privacy en beveiliging. Zo biedt het systeem meer controle over welke apps toegang hebben tot je gegevens en introduceert het nieuwe privacyrapporten die laten zien hoe apps jouw gegevens gebruiken.

Beschikbaarheid

macOS 12 Monterey is momenteel beschikbaar als gratis upgrade voor ondersteunde Mac-modellen. Je kunt de update downloaden via de App Store op je Mac en profiteren van alle nieuwe functies en verbeteringen die macOS 12 te bieden heeft.

Kortom, macOS 12 brengt een scala aan nieuwe functies en verbeteringen naar Mac-gebruikers over de hele wereld. Of je nu productiever wilt zijn, beter verbonden wilt blijven met andere apparaten of gewoon wilt genieten van een betere gebruikerservaring, macOS 12 heeft voor ieder wat wils.

 

6 Voordelen van macOS 12: Verbeterde Connectiviteit, Privacy en Productiviteit

  1. Naadloze Universal Control-functie voor eenvoudig schakelen tussen Macs en iPads.
  2. Mogelijkheid om FaceTime-gesprekken te voeren met Android- en Windows-gebruikers via webbrowser.
  3. Verbeterde privacy- en beveiligingsfuncties, zoals meer controle over app-toegang tot gegevens.
  4. Nieuwe privacyrapporten die laten zien hoe apps jouw gegevens gebruiken.
  5. Gratis upgrade beschikbaar voor ondersteunde Mac-modellen via de App Store.
  6. Een scala aan nieuwe functies en verbeteringen om productiever te zijn en beter verbonden te blijven met andere apparaten.

 

Nadelen van macOS 12: Beperkte ondersteuning, compatibiliteitsproblemen en opslagruimtevereisten

  1. Niet alle oudere Mac-modellen ondersteunen macOS 12, waardoor sommige gebruikers mogelijk geen toegang hebben tot de nieuwe functies.
  2. Sommige gebruikers ervaren mogelijk compatibiliteitsproblemen met bepaalde apps of randapparatuur na het upgraden naar macOS 12.
  3. De installatie van macOS 12 kan veel opslagruimte vereisen, vooral voor gebruikers met beperkte schijfruimte op hun Mac-computer.

Naadloze Universal Control-functie voor eenvoudig schakelen tussen Macs en iPads.

macOS 12 introduceert de naadloze Universal Control-functie, waarmee gebruikers moeiteloos kunnen schakelen tussen hun Macs en iPads. Met deze handige functie kunnen gebruikers met hetzelfde toetsenbord en muis werken op zowel hun Mac als iPad, waardoor multitasking en productiviteit naar een hoger niveau worden getild. Het gemak van Universal Control maakt het eenvoudiger dan ooit om efficiënt te werken op verschillende Apple-apparaten zonder gedoe met extra instellingen.

Mogelijkheid om FaceTime-gesprekken te voeren met Android- en Windows-gebruikers via webbrowser.

Een van de voordelen van macOS 12 is de mogelijkheid om FaceTime-gesprekken te voeren met Android- en Windows-gebruikers via een webbrowser. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor gebruikers om gemakkelijk te communiceren met vrienden, familie of collega’s die niet over Apple-apparaten beschikken. Door deze functie wordt FaceTime nog toegankelijker en kunnen gebruikers genieten van naadloze videocommunicatie, ongeacht het platform dat ze gebruiken.

Verbeterde privacy- en beveiligingsfuncties, zoals meer controle over app-toegang tot gegevens.

macOS 12 biedt verbeterde privacy- en beveiligingsfuncties, waaronder meer controle over de toegang van apps tot gegevens. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers precies bepalen welke apps wel en geen toegang hebben tot hun persoonlijke gegevens, waardoor ze meer controle en gemoedsrust hebben over hun privacy op hun Mac-computers.

Nieuwe privacyrapporten die laten zien hoe apps jouw gegevens gebruiken.

Een van de voordelen van macOS 12 is de introductie van nieuwe privacyrapporten die gebruikers inzicht geven in hoe apps hun gegevens gebruiken. Deze transparantie stelt Mac-gebruikers in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over welke apps ze vertrouwen met hun persoonlijke informatie, waardoor hun privacy en beveiliging op het systeem worden versterkt.

Gratis upgrade beschikbaar voor ondersteunde Mac-modellen via de App Store.

Een van de voordelen van macOS 12 is dat het een gratis upgrade biedt voor ondersteunde Mac-modellen via de App Store. Dit betekent dat Mac-gebruikers gemakkelijk en kosteloos kunnen profiteren van de nieuwste functies en verbeteringen die macOS 12 te bieden heeft. Door simpelweg naar de App Store te gaan, kunnen gebruikers hun Mac upgraden naar macOS 12 en genieten van een verbeterde gebruikerservaring zonder extra kosten.

Een scala aan nieuwe functies en verbeteringen om productiever te zijn en beter verbonden te blijven met andere apparaten.

macOS 12 biedt een scala aan nieuwe functies en verbeteringen die gebruikers helpen om productiever te zijn en beter verbonden te blijven met andere apparaten. Met functies zoals Universal Control kunnen gebruikers moeiteloos schakelen tussen verschillende Apple-apparaten, waardoor ze efficiënter kunnen werken en naadloos kunnen samenwerken op meerdere apparaten. Dit draagt bij aan een geoptimaliseerde workflow en verbeterde connectiviteit, waardoor gebruikers hun taken gemakkelijker kunnen beheren en productiever kunnen zijn in hun dagelijkse taken.

Niet alle oudere Mac-modellen ondersteunen macOS 12, waardoor sommige gebruikers mogelijk geen toegang hebben tot de nieuwe functies.

Niet alle oudere Mac-modellen ondersteunen macOS 12, waardoor sommige gebruikers mogelijk geen toegang hebben tot de nieuwe functies. Dit kan frustrerend zijn voor gebruikers die graag willen profiteren van de verbeteringen en nieuwe mogelijkheden die macOS 12 te bieden heeft, maar niet in staat zijn om hun Mac-computer te upgraden naar het nieuwste besturingssysteem. Het kan leiden tot een gevoel van achterblijven en beperking in het gebruik van bepaalde apps en functionaliteiten die specifiek zijn ontworpen voor macOS 12.

Sommige gebruikers ervaren mogelijk compatibiliteitsproblemen met bepaalde apps of randapparatuur na het upgraden naar macOS 12.

Sommige gebruikers ervaren mogelijk compatibiliteitsproblemen met bepaalde apps of randapparatuur na het upgraden naar macOS 12. Dit kan leiden tot onverwachte foutmeldingen, crashes of functionaliteitsproblemen bij het gebruik van bepaalde software of externe apparaten. Het is daarom belangrijk voor gebruikers om vooraf te controleren of hun essentiële apps en randapparatuur volledig compatibel zijn met macOS 12 voordat ze de upgrade uitvoeren, om mogelijke problemen te voorkomen en een soepele overgang naar het nieuwe besturingssysteem te garanderen.

De installatie van macOS 12 kan veel opslagruimte vereisen, vooral voor gebruikers met beperkte schijfruimte op hun Mac-computer.

De installatie van macOS 12 kan veel opslagruimte vereisen, vooral voor gebruikers met beperkte schijfruimte op hun Mac-computer. Dit kan een uitdaging vormen voor gebruikers die al kampen met een tekort aan opslagcapaciteit, aangezien de upgrade naar macOS 12 mogelijk extra ruimte vereist om de installatie succesvol te voltooien. Het is daarom belangrijk voor deze gebruikers om vooraf voldoende ruimte vrij te maken op hun Mac om problemen tijdens het upgradeproces te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.