Alles over Mac OS El Capitan: Nieuwe functies en verbeteringen

mac4dummies.nl  > el capitan >  Alles over Mac OS El Capitan: Nieuwe functies en verbeteringen
0 Reacties
mac os el capitan

Mac OS El Capitan

Mac OS El Capitan: Alles wat je moet weten

Mac OS El Capitan is het twaalfde besturingssysteem van Apple voor Mac-computers en werd oorspronkelijk uitgebracht in 2015. Hoewel er inmiddels nieuwere versies beschikbaar zijn, blijft El Capitan een geliefde keuze voor veel Mac-gebruikers vanwege zijn stabiliteit en functionaliteiten.

Nieuwe functies en verbeteringen

El Capitan bracht verschillende nieuwe functies en verbeteringen met zich mee, waaronder:

  • Split View: Hiermee kun je twee apps naast elkaar in volledig schermmodus gebruiken, wat multitasking eenvoudiger maakt.
  • Mission Control: Een vernieuwde weergave waarmee je snel tussen verschillende apps en bureaubladen kunt schakelen.
  • Natural Language Search: Verbeterde zoekfunctionaliteit waarmee je natuurlijke taal kunt gebruiken om bestanden te vinden.
  • Metal Graphics Technology: Een nieuwe grafische technologie die zorgt voor betere prestaties en energie-efficiëntie.
  • Verbeterde Mail-app: Met handige nieuwe functies zoals Swipe-to-Delete en Mailbox VIP’s.

Systeemvereisten

Om Mac OS El Capitan te kunnen draaien, heb je minimaal een van de volgende Mac-modellen nodig:

  • iMac (Mid 2007 of nieuwer)
  • MacBook (Late 2008 Aluminium of begin 2009 of nieuwer)
  • MacBook Pro (Mid/Late 2007 of nieuwer)
  • MacBook Air (Late 2008 of nieuwer)
  • Mac Mini (Early 2009 of nieuwer)
  • Mac Pro (Early 2008 of nieuwer)

Afsluitende gedachten

Voor veel Mac-gebruikers biedt Mac OS El Capitan een goede balans tussen functionaliteit, prestaties en gebruiksgemak. Of je nu een doorgewinterde Mac-gebruiker bent of net begint met het verkennen van de wereld van Apple, El Capitan kan een solide keuze zijn voor jouw behoeften.

 

Veelgestelde Vragen over Mac OS El Capitan

  1. Hoe oud is Mac OS El Capitan?
  2. Is mijn Mac geschikt voor El Capitan?
  3. Kan ik van El Capitan naar Sierra?
  4. Welke macOS wordt nog ondersteund?
  5. Kan je een oude Mac upgraden?

Hoe oud is Mac OS El Capitan?

Mac OS El Capitan werd oorspronkelijk uitgebracht in 2015, wat betekent dat het besturingssysteem op het moment van schrijven ongeveer zeven jaar oud is. Ondanks zijn leeftijd blijft El Capitan populair vanwege zijn stabiliteit en functionaliteiten, die nog steeds waardevol zijn voor veel Mac-gebruikers.

Is mijn Mac geschikt voor El Capitan?

Veel Mac-gebruikers vragen zich af of hun Mac geschikt is voor El Capitan. Om te controleren of jouw Mac compatibel is met het Mac OS El Capitan-besturingssysteem, kun je eenvoudig de systeemvereisten raadplegen. El Capitan vereist minimaal specifieke Mac-modellen, zoals iMac (Mid 2007 of nieuwer), MacBook (Late 2008 Aluminium of begin 2009 of nieuwer), MacBook Pro (Mid/Late 2007 of nieuwer), MacBook Air (Late 2008 of nieuwer), Mac Mini (Early 2009 of nieuwer) en Mac Pro (Early 2008 of nieuwer). Door te controleren of jouw Mac aan deze vereisten voldoet, kun je bepalen of je jouw systeem kunt upgraden naar El Capitan.

Kan ik van El Capitan naar Sierra?

Ja, het is mogelijk om van El Capitan naar Sierra te upgraden. Als je momenteel Mac OS El Capitan gebruikt en wilt overstappen naar macOS Sierra, kun je de upgrade uitvoeren via de Mac App Store. Zorg ervoor dat je voldoet aan de systeemvereisten voor macOS Sierra en maak altijd een back-up van je belangrijke bestanden voordat je begint met het upgradeproces. Door te upgraden naar Sierra krijg je toegang tot nieuwe functies, verbeterde prestaties en beveiligingsupdates die de algehele gebruikerservaring kunnen verbeteren.

Welke macOS wordt nog ondersteund?

Veel Mac-gebruikers vragen zich af welke versies van macOS nog worden ondersteund, vooral met de constante stroom van nieuwe updates en releases. Voor wat betreft Mac OS El Capitan, deze versie wordt niet langer actief ondersteund door Apple sinds de introductie van nieuwere macOS-versies. Het is daarom aan te raden om te upgraden naar een recentere versie van macOS om te profiteren van de nieuwste functies, beveiligingsupdates en compatibiliteit met recente software.

Kan je een oude Mac upgraden?

Ja, het is mogelijk om een oude Mac te upgraden naar Mac OS El Capitan, mits de hardware van de Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten van het besturingssysteem. Het is belangrijk om te controleren of jouw specifieke Mac-model compatibel is met El Capitan voordat je de upgrade uitvoert. Door te voldoen aan de vereisten en het volgen van de juiste stappen, kun je genieten van de nieuwe functies en verbeteringen die El Capitan te bieden heeft op jouw oude Mac.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.