Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

Je bent niet ingelogd.

#1 09-07-2015 00:12

Roberta
Uskoke

'Schakel Flash op computer uit'

'Schakel Flash op computer uit'

RIJSWIJK, wo 08 jul 2015, 13:21 — Mensen kunnen het programma Flash op hun computer voorlopig beter uitschakelen. Er is een groot lek aan het licht gekomen. Daarvoor waarschuwen Adobe, dat Flash heeft ontwikkeld, en computerbeveiliger Symantec. Flash wordt vooral gebruikt om spelletjes te spelen en filmpjes te bekijken.

Het lek kwam aan het licht na een cyberaanval vorige week op een omstreden Italiaans bedrijf, Hacking Team. Dat helpt inlichtingendiensten met internetspionage. De aanvallers brachten interne e-mails, codes, klantenlijsten en andere gegevens naar buiten. Toen onderzoekers de informatie bestudeerden, zagen ze het gat in Flash.
Dankzij het gat in de beveiliging kunnen kwaadwillenden een computer laten vastlopen. Vervolgens kunnen ze de controle helemaal overnemen. Het risico bestaat dat hackers massaal gebruik maken van het lek voordat de makers van Flash het gat weten te dichten, aldus Symantec.
Flash wordt tegenwoordig een stuk minder gebruikt dan voorheen, wat voornamelijk te danken is aan het feit dat de iPhone en iPad de applicatie niet ondersteunen. Desalniettemin zijn er nog een hoop sites die het gebruiken, vooral voor het spelen van online spelletjes.
Naast uitschakelen kan Flash ook zo ingesteld worden dat applicaties op sites alleen ingeladen worden als de gebruiker er eerst een keer op klikt.

Wanneer je Flash hebt uitgeschakeld, dan werkt het Telesport Tourspel niet meer op de desktop. Schakel dan over op de tablet of download het Telesport Tourspel in de Apple Store of via de Google Store.

Bron: De Telegraaf.

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB