Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

Je bent niet ingelogd.

#1 06-08-2009 15:31

Peter
Doorknoper

Algemeen.

Soms sta je voor de keuze, of je een nieuwe/andere Mac gaat aanschaffen, of dat je je huidige Mac gaat upgraden. Dat upgraden kunnen we samenvatten in het volgende overzicht;

- Geheugen bijplaatsen/maximaliseren.
- Videokaart vervangen.
- Harde schijf vervangen/maximaliseren.
- PC-kaarten toepassen om de funktionaliteit uit te breiden.

In dit forumdeel gaan we een overzicht maken van die upgrades voor de meeste, nog draaiende Macjes, zodat je je hier kunt informeren over de mogelijkheden. Tevens zullen we eigen installatie-voorschriften maken, maar ook linkjes naar bestaande voorschriften, zodat je weet welke handelingen je moet uitvoeren.

Het is duidelijk dat je de voorgeschreven handelingen nauwkeurig moet volgen en dat Mac4Dummies en de andere auteurs niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor eventuele fouten en fout-handelen door de upgrader. Upgraden is en blijft een kien zaakje en als je zelf weet dat je twee linkse handen hebt, moet je er dan ook niet aan beginnen!


"De ene grijpt, waar de ander knijpt!wink

Offline

#2 20-05-2016 06:55

Peter
Doorknoper

Re: Algemeen.

Behoudens het toevoegen van RAM, is er nu niet veel meer up te graden aan hardware. De specialistische bedrijven richten zich nu op uitbreidingsmogelijkheden met randapparatuur/opslag.


"De ene grijpt, waar de ander knijpt!wink

Offline

#3 05-06-2016 11:57

Sypie
24/7 MacGek

Re: Algemeen.

Tja, tegenwoordig doe je er in Mac-land zo veel mogelijk goed aan om een Mac te kopen met de meest uitgebreide specificaties. Zo weet je dat je nog een flinke tijd toe kunt met de Mac die je gaat kopen/gekocht hebt.

Mijn MacBook uit 2008 kon ik gelukkig zelf makkelijk en goedkoop upgraden. Van een 160GB HDD met 4GB RAM ben ik naar een 128GB SSD en 8GB Ram gegaan. Meer RAM wordt niet ondersteund, een grotere SSD zou kunnen maar heb ik niet nodig.


De technische vooruitgang van TV's is omgekeerd evenredig met de kwalitatieve inhoud van het aanbod wat er is.

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB