Mac4Dummies.nl

Geen vraag te gek als het gaat om je Mac

Je bent niet ingelogd.

#1 02-11-2018 14:47

Peter
Doorknoper

Een blik in de toekomst.

Apple heeft gisteren kwartaalcijfers bekend gemaakt. Een omzet van 62,9 miljard USD gedraaid. Alweer een record. Toch heeft Tim Cook de verwachtingen voor de komende resultaten getemperd. En dat is nog nooit eerder gebeurd. Hij wees daarbij op de veranderende situatie in de wereldhandel, de daarmee samenhangende kostenverhoging en het belangrijkst, of het bedrijf nog steeds doorlopend aan de marktbehoefte kan blijven voldoen.
Apple streeft ernaar om een perfect product te voorkopen, dat zoveel mogelijk voldoet aan de wensen van de klanten. Dat wil natuurlijk elk bedrijf, maar hoe groter de aantallen worden, hoe groter de opgave om daaraan te kunnen blijven voldoen. Achter elk product ligt een gigantische hoeveelheid in te kopen, verschillende onderdelen en een enorm logistiek systeem. De juiste onderdelen moeten op het juiste moment ook op de juiste plaats aanwezig zijn!
Een minstens even belangrijk fenomeen is de kwaliteitscontrole op al die producten en de capaciteit van de toeleveranciers/producenten. Er wordt al jaren enorm geïnvesteerd door Apple en de producenten, om steeds weer op grotere schaal, "snellere/betere" producten te vervaardigen, om aan de wensen van Apple te blijven voldoen. Het is duidelijk dat dit systeem altijd kwetsbaarheden bevat en dat de gevolgen van een mangelende kwetsbaarheid steeds grotere eind-gevolgen krijgt. "Vroeg of laat" moet er eens iets geweldig misgaan.
Achter de schermen wordt er b.v. allang gewerkt om alternatieven voor een "Plan B" voor de productie in China achter de hand te hebben. Een paar weken geleden heb ik ergens gelezen dat daarvoor een locatie in Tsjechië is gepland. Maar China is ook een heel belangrijk klanten-land voor Apple. Er liggen allerlei politieke draken op de loer, die behoorlijk negatief op het systeem kunnen werken. Een voorbeeld daarvan in India. Apple heeft bergen verzet om in India productie en een markt te creëren, maar krijgt doorlopend een politieke deksel op de neus. Volgens een laatste bericht dat ik daarover heb gelezen, is het nu zelfs zover gekomen dat het hele onderwerp "India" maar links laat liggen. Apple had het plan om daar oudere modellen op de markt te brengen, maar daar is een politiek stokje voor gestoken. Dat is voor een buitenstaander niet te begrijpen. Het land heeft nauwelijks infrastructuur voor mobiele telefonie en staat nog in de kinderschoenen op dat vlak. Maar daar heb je te maken met niet-Westers-denkende machten, die motieven gebruiken, die niet in ons Westerse beeld liggen.
Alles overziende denk ik dat Apple nu op een heel bijzonder breekpunt terecht is gekomen en alle zeilen zal moeten bijzetten om niet aan het eigen succes ten onder te gaan.......


Zit jij nog wel eens in de piepzak?wink

Offline

#2 18-03-2019 11:02

Peter
Doorknoper

Re: Een blik in de toekomst.

Onlangs heeft Apple CEO Tim Cook zich in een interview uitgesproken over de toekomst van Apple. Hij stelde dat er nog "stunning" nieuwe producten in de pijplijn zitten. Dat is best een gewaagde uitspraak, want o.a. de financiële markten monitoren dit soort berichten en dat bepaalt weer hoeveel vertrouwen de beleggers dan weer hebben in de aandelen van Apple. Zo'n bericht kan dus ook grootspraak zijn, maar gezien de mooie patenten die ik nog niet in iPhones e.d. verwerkt heb gezien, zullen er best nog mooie producten op stapel staan. Maar zoals gebruikelijk duurt dat ons allemaal veel te lang. Al zal Tim Cook daar lak aan hebben......


Zit jij nog wel eens in de piepzak?wink

Offline

#3 04-11-2019 21:56

Peter
Doorknoper

Re: Een blik in de toekomst.

De iPhone gaat geheel van uiterlijk veranderen. En waar blijft die "Air tag"?


Zit jij nog wel eens in de piepzak?wink

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB