Ontdek de Mac App Store: Jouw One-Stop Shop voor Geweldige Mac-apps!

mac4dummies.nl  > app store >  Ontdek de Mac App Store: Jouw One-Stop Shop voor Geweldige Mac-apps!
0 Reacties

De Mac App Store: Ontdek en download geweldige apps voor je Mac

Als Mac-gebruiker ben je waarschijnlijk al bekend met de vele voordelen van het macOS-besturingssysteem. Maar wist je dat er ook een speciale plek is waar je talloze geweldige apps kunt ontdekken en downloaden voor je Mac? We hebben het natuurlijk over de Mac App Store!

De Mac App Store is een digitale winkel die rechtstreeks toegankelijk is vanaf je Mac-computer. Het biedt een uitgebreide collectie van zowel gratis als betaalde apps, variërend van productiviteitstools tot creatieve software, games en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar een handige app om je workflow te verbeteren of gewoon wat vermaak wilt, de Mac App Store heeft voor elk wat wils.

Een van de grootste voordelen van de Mac App Store is het gemak waarmee je nieuwe apps kunt vinden en installeren. Met slechts een paar klikken kun je door categorieën bladeren, populaire apps bekijken of zoeken naar specifieke titels. Elk item in de winkel wordt geleverd met gedetailleerde informatie, screenshots en gebruikersrecensies, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voordat je iets downloadt.

Bovendien zorgt de Mac App Store ervoor dat al jouw geïnstalleerde apps automatisch worden bijgewerkt. Je hoeft niet langer handmatig te controleren op updates of elke app afzonderlijk bij te werken. Met één klik worden al jouw apps up-to-date gehouden, waardoor je altijd de nieuwste functies en bugfixes hebt.

Een ander voordeel van de Mac App Store is de veiligheid. Alle apps in de winkel worden zorgvuldig gecontroleerd en gevalideerd door Apple, wat betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid ervan. Malware en schadelijke software hebben weinig kans om door deze strenge controle te glippen, waardoor je gemoedsrust hebt bij het downloaden van nieuwe apps.

Naast individuele apps biedt de Mac App Store ook bundels, abonnementen en in-app aankopen. Je kunt bijvoorbeeld een complete software-suite krijgen tegen een gereduceerde prijs of je abonneren op een dienst rechtstreeks vanuit een app. Dit maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot premiumfuncties of extra content binnen je favoriete apps.

Kortom, de Mac App Store is een onmisbare bron voor elke Mac-gebruiker. Het biedt een eenvoudige en veilige manier om geweldige apps te ontdekken, te downloaden en up-to-date te houden. Of je nu productiever wilt zijn, creatieve projecten wilt maken of gewoon wilt ontspannen met leuke games, de Mac App Store heeft alles wat je nodig hebt. Dus waar wacht je nog op? Open vandaag nog de Mac App Store en laat je verrassen door het brede scala aan fantastische apps die beschikbaar zijn voor jouw Mac!

 

9 Veelgestelde vragen over de Mac App Store: Alles wat u moet weten

 1. Hoe download ik apps uit de Mac App Store?
 2. Welke apps zijn beschikbaar in de Mac App Store?
 3. Hoe betaal ik voor aankopen in de Mac App Store?
 4. Kan ik een app terugsturen naar de Mac App Store?
 5. Hoe verwijder ik een app van mijn Mac uit de Mac App Store?
 6. Wat is het verschil tussen gratis en betaalde apps in de Mac App Store?
 7. Waarom wordt er geen update meer getoond voor mijn app in de Mac App Store?
 8. Kan ik een aankoop annuleren bij de Mac App Store?
 9. Kan ik apps downloaden vanuit andere landen met behulp van mijn Apple ID op de Mac App Store?

Hoe download ik apps uit de Mac App Store?

Het downloaden van apps uit de Mac App Store is eenvoudig en kan in slechts een paar stappen worden gedaan. Volg deze instructies om aan de slag te gaan:

 1. Open de Mac App Store: Klik op het icoon van de Mac App Store in het Dock of zoek naar “App Store” in Spotlight en klik op het resultaat.
 2. Blader of zoek naar apps: Je kunt door verschillende categorieën bladeren, zoals ‘Productiviteit’, ‘Games’ of ‘Creativiteit’. Als je al weet welke app je wilt downloaden, kun je ook de zoekbalk bovenaan gebruiken om naar specifieke apps te zoeken.
 3. Selecteer een app: Klik op de app die je wilt downloaden om meer informatie te bekijken, zoals beschrijvingen, screenshots en recensies van andere gebruikers. Zorg ervoor dat je de systeemvereisten controleert om er zeker van te zijn dat de app compatibel is met jouw Mac.
 4. Download de app: Als je hebt besloten dat je de app wilt downloaden, klik je op de knop “Download” naast de app. Afhankelijk van de grootte van de app en jouw internetverbinding kan dit even duren.
 5. Verifieer met Apple ID: Als dit jouw eerste aankoop is in de Mac App Store of als er om verificatie wordt gevraagd, moet je mogelijk jouw Apple ID invoeren en inloggen voordat het downloadproces begint.
 6. Wacht tot het downloaden is voltooid: Je kunt de voortgang van het downloadproces volgen in het tabblad ‘Updates’ onderaan het scherm van de Mac App Store.
 7. Installeer de app: Zodra de app is gedownload, wordt deze automatisch geïnstalleerd en verschijnt het app-pictogram in de map ‘Programma’s’ op jouw Mac.

En dat is alles! Je hebt succesvol een app uit de Mac App Store gedownload en geïnstalleerd. Je kunt nu genieten van jouw nieuwe app en deze openen vanuit de map ‘Programma’s’ of via Spotlight-zoekopdracht. Vergeet niet dat je altijd terug kunt gaan naar de Mac App Store om updates voor jouw apps te vinden en nieuwe apps te ontdekken die aan jouw behoeften voldoen.

Welke apps zijn beschikbaar in de Mac App Store?

In de Mac App Store vind je een breed scala aan apps voor verschillende doeleinden. Hier zijn enkele categorieën en voorbeelden van apps die beschikbaar zijn:

Productiviteit:

– Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint

– Evernote: notities en takenlijsten

– Slack: communicatie- en samenwerkingstool voor teams

– Todoist: takenbeheer en planning

– Adobe Creative Cloud-apps: Photoshop, Illustrator, Premiere Pro

Creativiteit:

– Final Cut Pro: videobewerking

– Logic Pro: muziekproductie

– Affinity Designer: grafisch ontwerp

– Procreate: digitale tekenen en schilderen

– Sketch: ontwerptool voor gebruikersinterfaces

Entertainment:

– Spotify: muziekstreaming

– Netflix: films en tv-series kijken

– VLC Media Player: mediaspeler voor verschillende formaten

– Adobe Lightroom CC: fotobewerking en -organisatie

– iMovie: videobewerking voor beginners

Games:

– Minecraft

– Among Us

– Stardew Valley

– The Sims 4

– Fortnite

Utilities:

– CleanMyMac X: systeemoptimalisatie en opschoning van bestanden

– 1Password: wachtwoordbeheerder

– Magnet: vensterbeheer

– Alfred 4: productiviteitstool met sneltoetsen en workflows

– iStat Menus : systeemmonitoring

Dit is slechts een greep uit de vele apps die beschikbaar zijn in de Mac App Store. Of je nu op zoek bent naar professionele software, handige tools of leuke games, er is voor elk wat wils. Je kunt door de verschillende categorieën bladeren of gebruikmaken van de zoekfunctie om specifieke apps te vinden die aan jouw behoeften voldoen.

Hoe betaal ik voor aankopen in de Mac App Store?

Het betalen voor aankopen in de Mac App Store is eenvoudig en veilig. Apple biedt verschillende betaalmethoden om het voor gebruikers gemakkelijk te maken om apps en andere content aan te schaffen. Hier zijn de stappen om te betalen voor aankopen in de Mac App Store:

 1. Open de Mac App Store op je Mac-computer. Je kunt dit doen door te klikken op het pictogram van de App Store in het Dock of door te zoeken naar “App Store” in Spotlight.
 2. Blader door de verschillende apps of gebruik de zoekfunctie om een specifieke app te vinden die je wilt kopen.
 3. Klik op de prijs van de app of het item dat je wilt kopen. Als het een gratis app is, klik dan op “Download” in plaats van een prijs.
 4. Als je nog niet bent ingelogd met je Apple ID, wordt er gevraagd om in te loggen met je Apple ID en wachtwoord. Voer deze gegevens in en klik op “Log in”.
 5. Nadat je bent ingelogd, wordt er mogelijk gevraagd om je betalingsgegevens bij te werken of toe te voegen als dit nog niet is gedaan.
 6. Kies vervolgens een betaalmethode uit de beschikbare opties, zoals creditcard, betaalpas of PayPal.
 7. Voer alle vereiste informatie in voor de gekozen betaalmethode, zoals kaartgegevens of PayPal-inloggegevens.
 8. Controleer alle gegevens zorgvuldig voordat je op “Koop” klikt om ervoor te zorgen dat alles correct is ingevoerd.
 9. Na het voltooien van de betaling wordt de app gedownload en geïnstalleerd op je Mac. Je kunt het vervolgens openen en gebruiken.

Houd er rekening mee dat als je eenmaal je betalingsgegevens hebt toegevoegd aan je Apple ID, deze automatisch worden gebruikt voor toekomstige aankopen in de Mac App Store, tenzij je ervoor kiest om een andere betaalmethode te selecteren tijdens het afrekenen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je veilig en gemakkelijk betalen voor aankopen in de Mac App Store en genieten van de vele geweldige apps die beschikbaar zijn voor jouw Mac.

Kan ik een app terugsturen naar de Mac App Store?

Helaas biedt de Mac App Store geen mogelijkheid om apps terug te sturen voor een terugbetaling. Zodra je een app hebt gekocht en gedownload, wordt de aankoop als definitief beschouwd. Dit betekent dat je geen restitutie kunt krijgen voor een app die je niet bevalt of die niet aan je verwachtingen voldoet.

Om deze reden is het belangrijk om vooraf zorgvuldig onderzoek te doen voordat je een app aanschaft in de Mac App Store. Lees de beschrijving van de app, bekijk screenshots en lees gebruikersrecensies om een goed idee te krijgen van wat je kunt verwachten. Op deze manier kun je beter beslissen of de app geschikt is voor jouw behoeften voordat je tot aankoop overgaat.

Als je echter problemen ondervindt met een app die je hebt gekocht in de Mac App Store, zoals technische problemen of functionele beperkingen, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar van de app. Veel ontwikkelaars bieden ondersteuning en kunnen helpen bij het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen.

Het is ook vermeldenswaard dat sommige apps in de Mac App Store gratis proefversies aanbieden of “lite” versies hebben met beperkte functionaliteit. Dit kan nuttig zijn om een app uit te proberen voordat je tot aankoop overgaat, zodat je beter kunt beoordelen of het aan jouw verwachtingen voldoet.

Kortom, teruggave- en restitutiebeleid kunnen variëren afhankelijk van de ontwikkelaar en de specifieke app. Het is raadzaam om voorzichtig te zijn bij het kopen van apps in de Mac App Store en grondig onderzoek te doen voordat je tot aankoop overgaat.

Hoe verwijder ik een app van mijn Mac uit de Mac App Store?

Het verwijderen van een app die je hebt gedownload via de Mac App Store is een eenvoudig proces. Volg deze stappen om een app van je Mac te verwijderen:

 1. Ga naar de “Launchpad” op je Mac. Je kunt dit doen door te klikken op het raketpictogram in het Dock of door met vier vingers naar boven te vegen op het trackpad.
 2. Zoek de app die je wilt verwijderen. Je kunt door de verschillende pagina’s bladeren of gebruikmaken van de zoekfunctie bovenaan het scherm.
 3. Klik met de rechtermuisknop (of houd Control ingedrukt en klik) op het pictogram van de app die je wilt verwijderen. Er verschijnt een contextmenu.
 4. In het contextmenu selecteer je “Verwijder” (of “Verplaats naar prullenbak”, afhankelijk van de versie van macOS die je gebruikt).
 5. Er wordt een bevestigingsvenster weergegeven waarin wordt gevraagd of je zeker weet dat je de app wilt verwijderen. Klik op “Verwijder” om door te gaan.
 6. De app wordt nu verplaatst naar de prullenbak op je Mac.
 7. Om de app volledig te verwijderen, open je de “Prullenbak” in het Dock en sleep je het pictogram van de app naar links buiten het Dock, of klik met de rechtermuisknop (of houd Control ingedrukt en klik) en selecteer “Leeg prullenmand”.

Op deze manier wordt de app volledig van je Mac verwijderd, inclusief eventuele bijbehorende bestanden en instellingen. Het is belangrijk op te merken dat als je de app later opnieuw wilt installeren, je dit opnieuw kunt doen via de Mac App Store.

Wat is het verschil tussen gratis en betaalde apps in de Mac App Store?

In de Mac App Store zijn zowel gratis als betaalde apps beschikbaar. Het belangrijkste verschil tussen deze twee categorieën is dat gratis apps geen kosten met zich meebrengen voor het downloaden en gebruiken ervan, terwijl betaalde apps een prijs hebben die je moet betalen om ze te kunnen downloaden en gebruiken.

Gratis apps kunnen verschillende doelen dienen. Sommige ontwikkelaars bieden hun apps gratis aan als een manier om gebruikers kennis te laten maken met hun producten of diensten. Deze apps bevatten mogelijk beperkte functies of advertenties, maar ze zijn volledig functioneel en kunnen nuttig zijn voor dagelijks gebruik.

Daarnaast zijn er ook gratis apps die worden ondersteund door in-app aankopen. Dit betekent dat de app zelf gratis is, maar dat je binnen de app extra functies, content of virtuele items kunt kopen. Dit model wordt vaak gebruikt bij games, waarbij je bijvoorbeeld extra levels kunt ontgrendelen of speciale power-ups kunt kopen.

Aan de andere kant vereisen betaalde apps een aanschafprijs voordat je ze kunt downloaden en gebruiken. Deze prijzen variëren afhankelijk van de app en kunnen variëren van een paar euro tot tientallen euro’s. Betaalde apps hebben vaak uitgebreidere functies, bieden meer geavanceerde mogelijkheden en hebben over het algemeen geen advertenties.

Het kiezen tussen gratis en betaalde apps hangt af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Gratis apps kunnen een goede optie zijn als je een beperkt budget hebt of als je gewoon wilt experimenteren met verschillende apps voordat je besluit te investeren in een betaalde versie. Betaalde apps kunnen daarentegen waardevol zijn als je op zoek bent naar een hoogwaardige app met geavanceerde functies of als je specifieke behoeften hebt die alleen worden vervuld door betaalde apps.

Het is belangrijk op te merken dat zowel gratis als betaalde apps kwalitatief hoogwaardig kunnen zijn. Het is altijd een goed idee om de beschrijvingen, beoordelingen en gebruikersrecensies van een app te lezen voordat je besluit deze te downloaden, ongeacht of het gratis of betaald is. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de app voldoet aan jouw verwachtingen en behoeften.

Waarom wordt er geen update meer getoond voor mijn app in de Mac App Store?

Als je geen updates meer ziet voor een specifieke app in de Mac App Store, zijn er een paar mogelijke redenen waarom dit kan gebeuren:

 1. Automatische updates zijn uitgeschakeld: Controleer of de functie voor automatische app-updates is ingeschakeld op je Mac. Ga naar het Apple-menu linksboven in het scherm, selecteer ‘Systeemvoorkeuren’ en klik vervolgens op ‘App Store’. Zorg ervoor dat de optie ‘Download nieuwe updates beschikbaar’ is aangevinkt.
 2. De app heeft geen updates: Het kan zijn dat de ontwikkelaar van de app momenteel geen updates heeft uitgebracht. Ontwikkelaars werken voortdurend aan het verbeteren van hun apps, maar dit betekent niet dat er altijd onmiddellijk nieuwe updates beschikbaar zijn.
 3. Je hebt al de nieuwste versie: Het is mogelijk dat je al de meest recente versie van de app hebt geïnstalleerd en er momenteel geen verdere updates beschikbaar zijn.
 4. Problemen met je Apple ID: Controleer of je bent ingelogd met het juiste Apple ID waarmee je de app oorspronkelijk hebt gedownload. Als je bent ingelogd met een ander Apple ID, kunnen updates voor die specifieke app mogelijk niet worden weergegeven.
 5. Problemen met de app-ontwikkelaar: Soms kunnen er technische of andere problemen optreden aan de kant van de ontwikkelaar, waardoor updates tijdelijk niet beschikbaar zijn in de Mac App Store.

Als geen van deze redenen van toepassing lijkt te zijn en je nog steeds geen updates ziet voor een specifieke app, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar van de app voor meer informatie. Ze kunnen je mogelijk helpen bij het identificeren en oplossen van eventuele problemen die zich voordoen met betrekking tot updates.

Kan ik een aankoop annuleren bij de Mac App Store?

Ja, het is mogelijk om een aankoop bij de Mac App Store te annuleren, maar er zijn enkele voorwaarden en beperkingen waar je rekening mee moet houden.

Als je een app hebt gekocht en deze wilt annuleren, moet je contact opnemen met de klantenservice van Apple. Dit kan via de website van Apple of via de “Rapporteer een probleem” functie in de App Store. Het is belangrijk om te weten dat Apple geen automatische terugbetalingen biedt voor gedownloade apps, tenzij dit wettelijk verplicht is.

Er zijn echter enkele situaties waarin je mogelijk in aanmerking komt voor een terugbetaling. Bijvoorbeeld:

 1. Dubbele aankoop: Als je per ongeluk dezelfde app twee keer hebt gekocht, kun je contact opnemen met de klantenservice om dit te melden en een terugbetaling aan te vragen.
 2. Verkeerde app gekocht: Als je per ongeluk de verkeerde app hebt gekocht en deze nog niet hebt gedownload of gebruikt, kun je ook contact opnemen met de klantenservice om een terugbetaling aan te vragen.
 3. Technische problemen: Als er technische problemen zijn met de app die je hebt gekocht en deze niet naar behoren werkt op jouw Mac-computer, kun je contact opnemen met de klantenservice om assistentie te krijgen of een mogelijke terugbetaling aan te vragen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat elke situatie individueel wordt beoordeeld door Apple en dat ze het recht hebben om een verzoek tot annulering of terugbetaling af te wijzen. Het is raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van Apple voor specifieke instructies en begeleiding met betrekking tot jouw situatie.

We hopen dat dit antwoord je helpt en dat je een bevredigende oplossing kunt vinden voor jouw aankoopprobleem bij de Mac App Store.

Kan ik apps downloaden vanuit andere landen met behulp van mijn Apple ID op de Mac App Store?

Ja, met behulp van je Apple ID kun je apps downloaden vanuit andere landen via de Mac App Store. Het mooie van het Apple ID-systeem is dat het niet beperkt is tot één specifiek land. Dit betekent dat je toegang hebt tot de Mac App Store in verschillende regio’s en apps kunt downloaden die specifiek beschikbaar zijn in die regio’s.

Om apps te downloaden uit een ander land, moet je eerst de instellingen van je Apple ID aanpassen. Volg deze stappen:

 1. Open de App Store op je Mac.
 2. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op “Store” en kies vervolgens “Log uit”.
 3. Klik opnieuw op “Store” in de menubalk en kies nu “Log in”.
 4. Voer je Apple ID en wachtwoord in om in te loggen.
 5. Als je al bent ingelogd, klik dan op “Account” in de menubalk en kies “Toon mijn account”.
 6. In het gedeelte ‘Land/regio’ kun je op ‘Wijzig’ klikken en het gewenste land selecteren waaruit je apps wilt downloaden.

Houd er rekening mee dat sommige apps mogelijk alleen beschikbaar zijn in specifieke landen vanwege licentiebeperkingen of regionale inhoudsvereisten. Door je landinstellingen te wijzigen, krijg je toegang tot de app-collectie van dat specifieke land.

Nadat je jouw landinstellingen hebt gewijzigd, kun je door de Mac App Store bladeren en apps downloaden alsof je fysiek in dat land bent. Houd er rekening mee dat je mogelijk een betaalmethode moet hebben die wordt geaccepteerd in het land waaruit je wilt downloaden, of dat je gebruik kunt maken van cadeaubonnen die beschikbaar zijn in dat land.

Het is belangrijk op te merken dat sommige apps mogelijk niet volledig functioneel zijn buiten het oorspronkelijke land van uitgave, afhankelijk van eventuele regionale beperkingen of vereisten. Zorg ervoor dat je de beschrijving en recensies van de app controleert voordat je deze downloadt om er zeker van te zijn dat deze aan jouw verwachtingen voldoet.

Veel plezier met het ontdekken en downloaden van apps uit verschillende landen via de Mac App Store!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.