Stappenplan: Apple ID aanmaken – Eenvoudige gids voor beginners

mac4dummies.nl  > apple >  Stappenplan: Apple ID aanmaken – Eenvoudige gids voor beginners
0 Reacties

Wil je graag gebruik maken van de vele diensten en functies die Apple te bieden heeft? Dan is het aanmaken van een Apple ID de eerste stap die je moet nemen. Met een Apple ID krijg je toegang tot de App Store, iTunes, iCloud en nog veel meer. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een Apple ID kunt aanmaken.

Stap 1: Ga naar de Apple ID-website

Open je internetbrowser en ga naar de officiële Apple ID-website. Je kunt deze vinden door te zoeken op “Apple ID aanmaken” in je favoriete zoekmachine. Klik op de link die overeenkomt met de officiële website van Apple.

Stap 2: Kies ‘Maak een nieuw Apple ID aan’

Op de Apple ID-website zie je verschillende opties. Kies hier voor “Maak een nieuw Apple ID aan”. Dit brengt je naar het registratieformulier waar je jouw gegevens kunt invullen.

Stap 3: Vul je persoonlijke gegevens in

Vul het registratieformulier in met jouw persoonlijke gegevens, zoals jouw naam, e-mailadres en wachtwoord. Zorg ervoor dat het wachtwoord sterk is en bestaat uit minimaal acht tekens, inclusief hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.

Stap 4: Bevestig jouw e-mailadres

Nadat je alle vereiste informatie hebt ingevuld, ontvang je een e-mail op het opgegeven e-mailadres om jouw Apple ID te bevestigen. Open de e-mail en volg de instructies om jouw e-mailadres te verifiëren.

Stap 5: Voltooi de beveiligingsvragen

Om jouw Apple ID te beschermen, moet je ook een set beveiligingsvragen en antwoorden selecteren. Kies vragen die je gemakkelijk kunt onthouden, maar die anderen niet kunnen raden.

Stap 6: Accepteer de voorwaarden

Lees de gebruiksvoorwaarden en privacybeleid van Apple zorgvuldig door. Als je akkoord gaat, vink dan het vakje aan om te bevestigen dat je ze hebt gelezen en ermee akkoord gaat.

Gefeliciteerd! Je hebt nu een Apple ID

Na het voltooien van alle stappen ontvang je een melding dat jouw Apple ID succesvol is aangemaakt. Vanaf nu kun je inloggen met jouw nieuwe Apple ID en genieten van alle functies en diensten die Apple te bieden heeft.

Vergeet niet om jouw Apple ID-inloggegevens veilig te bewaren en nooit met anderen te delen. Met jouw Apple ID kun je toegang krijgen tot persoonlijke gegevens, aankopen en andere belangrijke informatie.

Veel plezier met het gebruik van jouw nieuwe Apple ID!

 

6 Veelgestelde Vragen over het aanmaken van een Apple ID

 1. Kan je een Gmail gebruiken als Apple ID?
 2. Is Apple ID hetzelfde als email?
 3. Kan ik twee Apple ID’s hebben?
 4. Is een Apple ID gratis?
 5. Kan je een 2e Apple ID aanmaken?
 6. Hoe maak je een nieuwe Apple ID?

Kan je een Gmail gebruiken als Apple ID?

Ja, het is mogelijk om een Gmail-adres te gebruiken als Apple ID. Bij het aanmaken van een Apple ID heb je de mogelijkheid om een bestaand e-mailadres te gebruiken, waaronder Gmail-adressen. Volg gewoon de stappen die ik eerder heb beschreven voor het aanmaken van een Apple ID en vul jouw Gmail-adres in op het registratieformulier. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot jouw Gmail-account, omdat je een bevestigingsmail zult ontvangen om jouw e-mailadres te verifiëren.

Het gebruik van een bestaand e-mailadres als Apple ID heeft voordelen, zoals het gemakkelijk kunnen onthouden van jouw inloggegevens en het centraliseren van al jouw belangrijke accounts op één e-mailadres. Dus als je al een Gmail-adres hebt dat je wilt gebruiken, kun je dit zonder problemen koppelen aan jouw Apple ID.

Is Apple ID hetzelfde als email?

Nee, een Apple ID is niet hetzelfde als een e-mailadres. Hoewel je bij het aanmaken van een Apple ID wel een e-mailadres moet opgeven, is je Apple ID meer dan alleen dat e-mailadres.

Een Apple ID is een unieke gebruikersnaam die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende diensten en functies van Apple, zoals de App Store, iTunes, iCloud en meer. Je kunt met één Apple ID meerdere apparaten verbinden en synchroniseren, aankopen doen in de App Store en gebruik maken van iCloud-opslag.

Het e-mailadres dat je opgeeft bij het aanmaken van een Apple ID wordt gebruikt als jouw contactadres voor communicatie met Apple en als jouw inloggegevens voor jouw Apple ID-account. Je ontvangt belangrijke meldingen en verificatie-e-mails op dit e-mailadres.

Het is belangrijk om te onthouden dat jouw Apple ID niet kan worden gewijzigd in een ander e-mailadres nadat deze is aangemaakt. Als je wilt overschakelen naar een ander e-mailadres, moet je een nieuw Apple ID aanmaken met dat specifieke e-mailadres.

Kortom, hoewel je bij het aanmaken van een Apple ID wel een e-mailadres moet opgeven, is je Apple ID meer dan alleen dat e-mailadres. Het vertegenwoordigt jouw unieke identiteit binnen het Apple-ecosysteem en geeft toegang tot verschillende diensten en functies.

Kan ik twee Apple ID’s hebben?

Ja, het is mogelijk om twee Apple ID’s te hebben. Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om meerdere Apple ID’s te hebben. Hier zijn een paar situaties waarin het handig kan zijn:

 1. Werk en privé: Als je jouw Apple-apparaten zowel voor werk als privé gebruikt, kan het handig zijn om twee aparte Apple ID’s te hebben. Op deze manier kun je jouw werkgerelateerde aankopen, contacten en andere gegevens gescheiden houden van je persoonlijke gegevens.
 2. Gezinsdeling: Met de functie “Gezinsdeling” kun je aankopen delen met andere gezinsleden. Elke persoon in het gezin heeft echter een eigen Apple ID nodig om toegang te krijgen tot hun individuele aankopen en persoonlijke gegevens.
 3. App-ontwikkeling: Als je een app-ontwikkelaar bent, heb je mogelijk meerdere Apple ID’s nodig voor verschillende ontwikkelingsprojecten of testaccounts.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel je meerdere Apple ID’s kunt hebben, sommige diensten mogelijk niet beschikbaar zijn op alle accounts. Bijvoorbeeld, sommige iCloud-functies kunnen alleen worden gedeeld tussen apparaten die zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Als je ervoor kiest om meerdere Apple ID’s te gebruiken, zorg er dan voor dat je de inloggegevens veilig bewaart en onthoudt welke account is gekoppeld aan welke diensten of apparaten. Op die manier kun je eenvoudig schakelen tussen de verschillende accounts wanneer dat nodig is.

Is een Apple ID gratis?

Ja, het aanmaken van een Apple ID is gratis. Apple brengt geen kosten in rekening voor het registreren en gebruiken van een Apple ID. Met een Apple ID kun je toegang krijgen tot verschillende diensten en functies, zoals de App Store, iTunes, iCloud, Apple Music en meer. Hoewel het aanmaken van een Apple ID gratis is, kunnen sommige diensten of apps binnen deze platforms wel kosten met zich meebrengen. Het is belangrijk om op te merken dat eventuele kosten die verband houden met aankopen of abonnementen apart worden vermeld voordat je ze bevestigt. Zorg ervoor dat je de voorwaarden begrijpt voordat je betalingen doet binnen de Apple-services.

Kan je een 2e Apple ID aanmaken?

Ja, het is mogelijk om een tweede Apple ID aan te maken. Er zijn verschillende redenen waarom je mogelijk een tweede Apple ID wilt hebben, bijvoorbeeld als je meerdere apparaten hebt die je afzonderlijk wilt beheren of als je een aparte Apple ID wilt voor zakelijke doeleinden. Hier zijn de stappen om een tweede Apple ID aan te maken:

 1. Open de instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch.
 2. Tik bovenaan op jouw naam en ga naar “iTunes en App Store”.
 3. Tik op “Apple ID” en vervolgens op “Log uit”.
 4. Ga terug naar de instellingen en scroll naar beneden tot je “Wachtwoorden en accounts” ziet. Tik erop.
 5. Tik op “Voeg account toe” en kies het type account dat je wilt toevoegen (bijvoorbeeld iCloud, Exchange of Google).
 6. Volg de instructies op het scherm om jouw nieuwe accountgegevens in te voeren.
 7. Nadat je alle vereiste informatie hebt ingevuld, tik je op “Volgende” en wacht je tot jouw apparaat de accountinstellingen heeft geverifieerd.
 8. Zodra de verificatie is voltooid, kun je jouw nieuwe Apple ID gebruiken in de bijbehorende apps zoals App Store, iTunes of iCloud.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk Apple ID afzonderlijk wordt beheerd en dat aankopen, gegevens en instellingen niet worden gedeeld tussen verschillende Apple ID’s. Zorg er dus voor dat je bewust bent van welke Apple ID is ingelogd wanneer je gebruik maakt van specifieke functies of diensten.

Hoe maak je een nieuwe Apple ID?

Het aanmaken van een nieuwe Apple ID is eenvoudig en kan op verschillende apparaten worden gedaan, zoals een iPhone, iPad, Mac of zelfs via de Apple ID-website. Hier zijn de stappen om een nieuwe Apple ID aan te maken:

Op een iPhone, iPad of iPod Touch:

– Ga naar “Instellingen” en tik bovenaan op jouw naam.

– Tik op “iTunes en App Store”.

– Tik op “Apple ID: [jouw e-mailadres]” en selecteer “Log uit”.

– Tik op “Log in bij een andere Apple ID” en vervolgens op “Maak nieuwe Apple ID aan”.

– Volg de instructies om jouw persoonlijke gegevens in te vullen, inclusief naam, geboortedatum, e-mailadres en wachtwoord.

– Kies beveiligingsvragen en antwoorden.

– Accepteer de voorwaarden en het privacybeleid van Apple.

– Verifieer jouw e-mailadres door de instructies in de bevestigingsmail te volgen.

Op een Mac:

– Open de App Store of iTunes.

– Klik op “Account” of jouw profielfoto rechtsonder in het scherm.

– Klik op “Log uit”.

– Klik op “Maak nieuwe Apple ID aan”.

– Volg dezelfde stappen als hierboven genoemd voor het invullen van persoonlijke gegevens, beveiligingsvragen en antwoorden, accepteren van voorwaarden en verifiëren van jouw e-mailadres.

Via de Apple ID-website:

– Ga naar de officiële Apple ID-website (https://appleid.apple.com).

– Klik op “Maak jouw Apple ID aan”.

– Volg de instructies op het scherm om jouw persoonlijke gegevens in te vullen, beveiligingsvragen te kiezen, de voorwaarden te accepteren en jouw e-mailadres te verifiëren.

Onthoud dat het belangrijk is om een sterk wachtwoord te kiezen en jouw Apple ID-inloggegevens veilig te bewaren. Met een Apple ID kun je toegang krijgen tot verschillende diensten van Apple, zoals de App Store, iCloud en iTunes. Geniet van het gebruik van jouw nieuwe Apple ID!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.