Ontdek de Kracht van 2 Mac: MacBook Air en iMac

mac4dummies.nl  > Uncategorized >  Ontdek de Kracht van 2 Mac: MacBook Air en iMac
0 Reacties

Mac, het iconische merk van Apple, staat bekend om zijn krachtige prestaties, gebruiksvriendelijke interface en stijlvolle ontwerp. Voor veel mensen is een Mac de ultieme keuze als het gaat om computers. Maar wat maakt de Mac zo speciaal? In dit artikel zullen we kijken naar twee populaire Mac-modellen en hun unieke eigenschappen.

1. MacBook Air

De MacBook Air is een van de meest geliefde Mac-modellen onder gebruikers vanwege zijn draagbaarheid en prestaties. Met een slank en lichtgewicht ontwerp is de MacBook Air perfect voor mensen die vaak onderweg zijn. Het heeft een lange batterijduur, waardoor je de hele dag kunt werken zonder je zorgen te maken over opladen.

Wat betreft prestaties, biedt de MacBook Air indrukwekkende snelheid en kracht dankzij de nieuwste Intel-processors en geïntegreerde grafische kaart. Of je nu bezig bent met het bewerken van foto’s, het maken van presentaties of het multitasken met verschillende applicaties, de MacBook Air kan het allemaal aan.

Bovendien beschikt de MacBook Air over een haarscherp Retina-display met True Tone-technologie, waardoor kleuren er levendig uitzien en beelden er natuurlijk uitzien in elke omgeving. Met Touch ID kun je ook veilig inloggen en betalingen doen met slechts één vingerafdruk.

2. iMac

Als je op zoek bent naar een desktopcomputer met krachtige prestaties en een prachtig scherm, dan is de iMac de perfecte keuze. De iMac heeft een slank en minimalistisch design dat je bureau direct transformeert. Het scherm is adembenemend met levendige kleuren en een hoge resolutie.

Wat betreft prestaties, biedt de iMac ongeëvenaarde kracht dankzij de nieuwste Intel-processors en krachtige grafische kaarten. Of je nu bezig bent met het bewerken van video’s, het spelen van games of het uitvoeren van complexe taken, de iMac kan het allemaal aan zonder enige vertraging.

Bovendien beschikt de iMac over indrukwekkende audio met zijn hoogwaardige speakersysteem. Het geluid is helder, gebalanceerd en vult de kamer met rijke tonen. Met macOS, het besturingssysteem van Apple, kun je naadloos werken tussen al je Apple-apparaten en heb je toegang tot een breed scala aan handige apps.

Kortom, zowel de MacBook Air als de iMac zijn geweldige keuzes voor Mac-gebruikers. Of je nu onderweg bent of op zoek bent naar een krachtige desktopcomputer, beide modellen bieden uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Ontdek zelf waarom zoveel mensen verliefd zijn geworden op Mac!

 

4 Veelgestelde Vragen over het Gebruik van 2 Schermen op een Mac

 1. Hoe zet je twee schermen naast elkaar Mac?
 2. Hoe typ je een verticale streep Mac?
 3. Hoe schrijf je vierkante meter op toetsenbord Mac?
 4. Wat is de Fn toets Mac toetsenbord?

Hoe zet je twee schermen naast elkaar Mac?

Als je twee schermen naast elkaar wilt gebruiken op een Mac, volg dan deze stappen:

 1. Sluit de eerste monitor aan op je Mac via de juiste kabel (bijvoorbeeld HDMI, DisplayPort of Thunderbolt). Zorg ervoor dat de monitor is ingeschakeld en geselecteerd als actieve invoerbron.
 2. Ga naar het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer “Systeemvoorkeuren”.
 3. Klik op “Beeldschermen” in het systeemvoorkeurenvenster.
 4. Ga naar het tabblad “rangschikking” bovenaan het venster.
 5. Je ziet nu een grafische weergave van je monitorschermen. Sleep de miniaturen van de schermen om ze te rangschikken volgens je voorkeur. Je kunt ze horizontaal of verticaal naast elkaar plaatsen door ze eenvoudigweg te verslepen.
 6. Als je wilt bepalen welk scherm als het hoofdscherm moet fungeren, sleep dan de menubalk (een witte balk) naar het gewenste scherm in de rangschikkingsweergave.
 7. Pas eventuele andere instellingen aan, zoals resolutie of helderheid, door op de betreffende opties te klikken.
 8. Klik op “Toepassen” om de wijzigingen op te slaan.

Nu zou je beide schermen naast elkaar moeten zien werken. Je kunt applicaties en vensters eenvoudig slepen en neerzetten tussen beide schermen om je werkruimte uit te breiden en efficiënter te werken met meerdere programma’s tegelijkertijd.

Hoe typ je een verticale streep Mac?

Om een verticale streep (|) te typen op een Mac, volg je deze stappen:

1. Houd de Option-toets op je toetsenbord ingedrukt.

2. Druk op de toets met de backslash (\) en de verticale streep (|). Deze toets bevindt zich meestal links van de Return-toets, boven de Enter-toets.

Door deze stappen te volgen, zou je in staat moeten zijn om een verticale streep te typen (|) op je Mac-computer.

Hoe schrijf je vierkante meter op toetsenbord Mac?

Om het symbool voor vierkante meter (m²) op een Mac-toetsenbord te typen, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Plaats de cursor op de plaats waar je het symbool wilt invoegen.
 2. Houd de Option-toets (⌥) op je toetsenbord ingedrukt.
 3. Terwijl je de Option-toets ingedrukt houdt, druk je op de toets met het cijfer 2 (2).

Hiermee zou het symbool voor vierkante meter (m²) moeten worden ingevoegd op de gewenste locatie.

Wat is de Fn toets Mac toetsenbord?

Op een Mac-toetsenbord is de Fn-toets de functietoets. Het is een speciale toets die wordt gebruikt om extra functies en sneltoetsen te activeren. De Fn-toets bevindt zich meestal in de linkeronderhoek van het toetsenbord, naast de Control (Ctrl) en Option (Alt) toetsen.

Wanneer je de Fn-toets indrukt en vasthoudt, kun je andere toetsen op het toetsenbord gebruiken om specifieke functies uit te voeren. Bijvoorbeeld, door de Fn-toets in te drukken samen met de F11-toets, kun je het volume van je Mac verlagen. Door de Fn-toets in te drukken samen met de F12-toets, kun je het volume verhogen.

Daarnaast kun je met behulp van de Fn-toets andere handige sneltoetsen activeren, zoals het aanpassen van helderheid, schermvergrendeling, afspelen/pauzeren van media en meer.

Het gebruik van de Fn-toets kan variëren afhankelijk van het model en type Mac-toetsenbord dat je hebt. Raadpleeg indien nodig de documentatie of ondersteuningsbronnen van Apple voor specifieke informatie over jouw Mac-model en toetsenbord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.