Ontdek de mogelijkheden van Apple TV: streamen op je televisie was nog nooit zo gemakkelijk!

mac4dummies.nl  > Uncategorized >  Ontdek de mogelijkheden van Apple TV: streamen op je televisie was nog nooit zo gemakkelijk!
0 Reacties
apple tv

Apple TV: alles wat je moet weten

Apple TV is een mediaspeler van Apple waarmee je films, tv-programma’s, muziek en meer kunt streamen op je televisie. Het apparaat is al sinds 2007 op de markt en heeft sindsdien verschillende updates gekregen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Apple TV.

Wat is Apple TV?

Apple TV is een compacte mediaspeler die verbinding maakt met het internet en content streamt naar je televisie. Het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee je door de verschillende apps en content kunt navigeren. Je kunt er onder andere films, tv-programma’s, muziek, podcasts en foto’s mee bekijken.

Hoe werkt Apple TV?

Om Apple TV te gebruiken heb je een televisie nodig met een HDMI-poort en een breedbandinternetverbinding. Je verbindt de mediaspeler met de televisie via een HDMI-kabel en maakt verbinding met het internet via wifi of ethernet. Vervolgens kun je via de afstandsbediening door de verschillende apps en content navigeren.

Welke apps zijn beschikbaar op Apple TV?

Op Apple TV kun je verschillende apps downloaden uit de App Store, zoals Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, YouTube, Spotify en meer. Veel van deze apps bieden ook exclusieve content aan die alleen op hun platform te bekijken is.

Wat zijn de voordelen van Apple TV?

Een groot voordeel van Apple TV is dat het apparaat naadloos samenwerkt met andere Apple-apparaten zoals iPhones en iPads. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s vanaf je iPhone direct op de televisie bekijken of muziek vanaf je iPad afspelen. Daarnaast biedt Apple TV een breed scala aan apps en content, waardoor je altijd iets kunt vinden om te kijken of te luisteren.

Hoeveel kost Apple TV?

Apple TV is verkrijgbaar in twee varianten: de Apple TV HD en de Apple TV 4K. De HD-versie kost €159,- en de 4K-versie kost €199,-. Beide varianten worden geleverd met een afstandsbediening en bieden toegang tot dezelfde apps en content.

Conclusie

Apple TV is een handige mediaspeler waarmee je gemakkelijk films, tv-programma’s, muziek en meer kunt streamen op je televisie. Het apparaat werkt naadloos samen met andere Apple-apparaten en biedt een breed scala aan apps en content. Als je op zoek bent naar een manier om meer uit je televisie te halen, dan is Apple TV zeker het overwegen waard.

 

6 veelgestelde vragen over Apple TV: Wat is het, hoe werkt het en meer

 1. Wat is Apple TV?
 2. Hoe werkt Apple TV?
 3. Welke apps kan ik gebruiken met Apple TV?
 4. Kan ik mijn iPhone of iPad verbinden met Apple TV?
 5. Hoe installeer ik apps op mijn Apple TV?
 6. Wat zijn de technische eisen voor het gebruik van Apple TV?

Wat is Apple TV?

Apple TV is een mediaspeler van Apple waarmee je films, tv-programma’s, muziek en meer kunt streamen op je televisie. Het apparaat maakt verbinding met het internet en wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee je door de verschillende apps en content kunt navigeren. Je kunt er onder andere films, tv-programma’s, muziek, podcasts en foto’s mee bekijken. Apple TV is verkrijgbaar in twee varianten: de Apple TV HD en de Apple TV 4K.

Hoe werkt Apple TV?

Apple TV is een mediaspeler die verbinding maakt met het internet en content streamt naar je televisie. Om Apple TV te gebruiken heb je een televisie nodig met een HDMI-poort en een breedbandinternetverbinding. Je verbindt de mediaspeler met de televisie via een HDMI-kabel en maakt verbinding met het internet via wifi of ethernet.

Vervolgens kun je via de afstandsbediening door de verschillende apps en content navigeren. Op Apple TV kun je verschillende apps downloaden uit de App Store, zoals Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, YouTube, Spotify en meer. Veel van deze apps bieden ook exclusieve content aan die alleen op hun platform te bekijken is.

Een groot voordeel van Apple TV is dat het apparaat naadloos samenwerkt met andere Apple-apparaten zoals iPhones en iPads. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s vanaf je iPhone direct op de televisie bekijken of muziek vanaf je iPad afspelen.

Apple TV is verkrijgbaar in twee varianten: de Apple TV HD en de Apple TV 4K. De HD-versie kost €159,- en de 4K-versie kost €199,-. Beide varianten worden geleverd met een afstandsbediening en bieden toegang tot dezelfde apps en content.

Kortom, Apple TV is een handige manier om meer uit je televisie te halen door gemakkelijk films, tv-programma’s, muziek en meer te streamen via het internet.

Welke apps kan ik gebruiken met Apple TV?

Er zijn veel verschillende apps beschikbaar voor Apple TV, waaronder:

 1. Netflix: de populaire streamingdienst voor films en tv-programma’s.
 2. Disney+: een streamingdienst met exclusieve content van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.
 3. Amazon Prime Video: een streamingdienst met films, tv-programma’s en Amazon Originals.
 4. YouTube: de populaire videowebsite waarop je video’s kunt bekijken van allerlei onderwerpen.
 5. Spotify: de populaire muziekstreamingdienst waarmee je toegang hebt tot miljoenen nummers.
 6. Plex: een app waarmee je media kunt streamen vanaf je computer of NAS-systeem naar je televisie.
 7. VLC: een mediaspeler die vrijwel alle soorten video- en audiobestanden kan afspelen.
 8. TED: een app waarmee je inspirerende TED Talks kunt bekijken over verschillende onderwerpen.
 9. NBA: een app waarmee je live NBA-wedstrijden kunt bekijken en hoogtepunten kunt zien.
 10. ZDFmediathek: een Duitse app met programma’s van ZDF, inclusief nieuws, sport en entertainment.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele apps die beschikbaar zijn op Apple TV. Er is voor ieder wat wils!

Kan ik mijn iPhone of iPad verbinden met Apple TV?

Ja, je kunt je iPhone of iPad verbinden met Apple TV. Dit is zelfs een van de belangrijkste voordelen van Apple TV. Door je iPhone of iPad te verbinden met Apple TV kun je bijvoorbeeld foto’s en video’s op je televisie bekijken, muziek streamen via AirPlay en meer.

Om verbinding te maken tussen je iPhone of iPad en Apple TV, moeten beide apparaten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Vervolgens kun je op je iPhone of iPad naar het bedieningspaneel gaan en op het AirPlay-pictogram tikken. Hier kun je vervolgens kiezen om content af te spelen op de televisie die verbonden is met Apple TV.

Het is ook mogelijk om via AirPlay scherm delen content vanaf je iPhone of iPad op de televisie te tonen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een presentatie wilt geven of een app wilt demonstreren.

Kortom, door verbinding te maken tussen je iPhone of iPad en Apple TV kun je nog meer uit beide apparaten halen en genieten van een naadloze gebruikerservaring.

Hoe installeer ik apps op mijn Apple TV?

Het installeren van apps op je Apple TV is heel eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Open de App Store op je Apple TV. Je kunt dit doen vanuit het hoofdmenu.
 2. Blader door de beschikbare apps of zoek naar een specifieke app met behulp van de zoekfunctie.
 3. Klik op de app die je wilt downloaden en selecteer “Download” om deze te installeren.
 4. Wacht tot de app is gedownload en geïnstalleerd op je Apple TV.
 5. Ga terug naar het hoofdmenu en zoek naar het pictogram van de geïnstalleerde app.
 6. Klik op het pictogram om de app te openen en te gebruiken.

Als je al een iPhone of iPad hebt, kun je ook apps downloaden via de App Store op één van deze apparaten en deze vervolgens automatisch laten installeren op je Apple TV als deze is ingeschakeld en verbonden met hetzelfde netwerk als je iPhone of iPad.

Opmerking: niet alle apps zijn beschikbaar voor Apple TV, dus controleer altijd of een specifieke app compatibel is met dit apparaat voordat je hem downloadt.

Wat zijn de technische eisen voor het gebruik van Apple TV?

Om Apple TV te gebruiken, zijn er een aantal technische eisen waaraan voldaan moet worden:

 1. Televisie: Je hebt een televisie nodig met een HDMI-poort om Apple TV aan te sluiten. Daarnaast moet de televisie minimaal 720p resolutie ondersteunen om beelden in HD-kwaliteit te kunnen bekijken.
 2. Internetverbinding: Om content te streamen via Apple TV heb je een breedbandinternetverbinding nodig met een minimale snelheid van 8 Mbps voor HD-kwaliteit en 25 Mbps voor 4K-kwaliteit.
 3. Router: Het wordt aanbevolen om een router te gebruiken die compatibel is met 802.11ac wifi-standaard voor de beste prestaties en snelheid.
 4. Apple ID: Je hebt een Apple ID nodig om toegang te krijgen tot de App Store en content te kunnen kopen of huren.
 5. Software-updates: Zorg ervoor dat je de nieuwste software-update hebt geïnstalleerd op je Apple TV om ervoor te zorgen dat het apparaat optimaal werkt en compatibiliteitsproblemen worden voorkomen.

Als je aan deze technische eisen voldoet, kun je zonder problemen gebruik maken van Apple TV en genieten van al het entertainment dat het apparaat biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.