Ontdek de Nieuwe Mogelijkheden van Mac OS Sierra: Een Stap vooruit in de Wereld van Apple

mac4dummies.nl  > Uncategorized >  Ontdek de Nieuwe Mogelijkheden van Mac OS Sierra: Een Stap vooruit in de Wereld van Apple
0 Reacties
mac os sierra

Mac OS Sierra: De Nieuwe Standaard voor Mac-gebruikers

Mac OS Sierra, het nieuwste besturingssysteem van Apple voor Mac-computers, heeft de verwachtingen van gebruikers overtroffen en biedt een scala aan nieuwe functies en verbeteringen. Of je nu een doorgewinterde Mac-gebruiker bent of net begint met het ontdekken van de wereld van Apple, Mac OS Sierra heeft voor iedereen iets te bieden.

Een van de opvallende kenmerken van Mac OS Sierra is Siri-integratie. Siri, de spraakgestuurde assistent die al bekend is bij iPhone-gebruikers, maakt nu zijn debuut op de Mac. Met Siri kun je nu eenvoudig taken uitvoeren, vragen stellen en informatie opzoeken, allemaal met je stem. Of je nu een afspraak wilt plannen in je agenda, een bestand wilt zoeken of zelfs wilt weten hoe laat het in Australië is, Siri staat altijd klaar om te helpen.

Een andere spannende toevoeging aan Mac OS Sierra is iCloud Drive-optimalisatie. Deze functie helpt gebruikers om ruimte te besparen op hun harde schijf door oudere bestanden automatisch naar iCloud te verplaatsen. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot al je bestanden, maar dat ze niet langer kostbare opslagruimte innemen op je computer. Het maakt niet uit of het gaat om foto’s, documenten of andere belangrijke bestanden – iCloud Drive-optimalisatie zorgt ervoor dat alles veilig wordt bewaard en beschikbaar is wanneer je het nodig hebt.

Met Mac OS Sierra is het ook gemakkelijker dan ooit om naadloos te werken tussen je Mac en andere Apple-apparaten. Met de functie Continuity kun je bijvoorbeeld een e-mail op je iPhone beginnen en vervolgens moeiteloos overschakelen naar je Mac om het bericht af te maken. Dankzij Handoff kun je zelfs doorgaan met het bewerken van een document op de ene Apple-apparaat en het vervolgens oppakken waar je was gebleven op een ander apparaat. Deze integratie tussen apparaten maakt multitasking eenvoudiger en efficiënter dan ooit tevoren.

Naast deze nieuwe functies biedt Mac OS Sierra ook verbeteringen in bestaande apps zoals Foto’s, Berichten en Safari. Met de vernieuwde Foto’s-app kun je nu nog gemakkelijker herinneringen bekijken, foto’s bewerken en delen met vrienden en familie. De Berichten-app bevat nu leuke nieuwe mogelijkheden om berichten te verfraaien met emoji’s, stickers en zelfs handgeschreven notities. En Safari, de populaire webbrowser van Apple, heeft nu betere prestaties, verbeterde beveiliging en handige functies zoals de mogelijkheid om artikelen offline op te slaan voor later lezen.

Mac OS Sierra is een indrukwekkende stap voorwaarts voor Mac-gebruikers overal ter wereld. Met zijn intuïtieve interface, krachtige functies en naadloze integratie met andere Apple-apparaten, zet Mac OS Sierra een nieuwe standaard voor gebruiksgemak en productiviteit. Of je nu creatief werk doet, je productiviteit wilt verhogen of gewoon wilt genieten van een soepele en probleemloze Mac-ervaring, Mac OS Sierra heeft alles wat je nodig hebt.

Dus waar wacht je nog op? Upgrade vandaag nog naar Mac OS Sierra en ontdek de eindeloze mogelijkheden die het te bieden heeft. Het is tijd om je Mac-ervaring naar een hoger niveau te tillen met het meest geavanceerde besturingssysteem van Apple tot nu toe.

 

4 Veelgestelde Vragen over macOS Sierra: Veiligheid, Updates, Compatibiliteit en Opvolger

 1. Is macOS Sierra nog veilig?
 2. Kan ik mijn Mac nog updaten?
 3. Welke OS versie kan op mijn Mac?
 4. Wat komt er na macOS Sierra?

Is macOS Sierra nog veilig?

Hoewel macOS Sierra oorspronkelijk werd uitgebracht in 2016 en sindsdien is opgevolgd door nieuwere versies van macOS, wordt het nog steeds ondersteund met beveiligingsupdates door Apple. Dit betekent dat Apple regelmatig patches en fixes uitbrengt om eventuele beveiligingslekken aan te pakken en de veiligheid van macOS Sierra te waarborgen.

Het is echter belangrijk op te merken dat na verloop van tijd oudere besturingssystemen zoals macOS Sierra mogelijk minder aandacht krijgen van Apple in termen van beveiligingsupdates. Dit komt omdat Apple zich richt op het ondersteunen en verbeteren van de nieuwste versies van macOS. Daarom kan het gebruik van een oudere versie zoals macOS Sierra uiteindelijk minder veilig zijn dan het gebruik van de nieuwste versie.

Als je nog steeds macOS Sierra gebruikt, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat je regelmatig alle beschikbare software-updates installeert. Dit omvat niet alleen de beveiligingsupdates voor macOS Sierra zelf, maar ook updates voor andere software die je op je Mac gebruikt, zoals webbrowsers, antivirusprogramma’s en andere applicaties. Door up-to-date te blijven met de nieuwste patches en updates, minimaliseer je het risico op mogelijke beveiligingsproblemen.

Als je echter serieus bezorgd bent over de veiligheid en privacy van je Mac, overweeg dan om te upgraden naar een nieuwere versie van macOS die actief wordt ondersteund door Apple. De nieuwere versies bieden vaak verbeterde beveiligingsfuncties en continue updates om de veiligheid te waarborgen.

Het is altijd belangrijk om bewust te zijn van de risico’s en veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van elk besturingssysteem. Zorg ervoor dat je goede beveiligingspraktijken volgt, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, het vermijden van verdachte websites en het installeren van betrouwbare antivirussoftware. Door proactief te zijn en veiligheidsmaatregelen te nemen, kun je de veiligheid van je Mac behouden, ongeacht welke versie van macOS je gebruikt.

Kan ik mijn Mac nog updaten?

Ja, in de meeste gevallen kun je je Mac nog steeds updaten naar de nieuwste versie van macOS. Apple biedt regelmatig updates aan voor het besturingssysteem van Mac-computers, zodat gebruikers kunnen profiteren van nieuwe functies, prestatieverbeteringen en beveiligingsupdates.

Om te controleren of je Mac compatibel is met de nieuwste versie van macOS, kun je de volgende stappen volgen:

Klik op het Apple-menu linksboven in het scherm.

Selecteer “Over deze Mac”.

Klik op “Meer info…” om het venster Systeeminformatie te openen.

In het venster Systeeminformatie zoek je naar het modelnaam en modeljaar van je Mac.

Met deze informatie kun je controleren of jouw Mac voldoet aan de systeemvereisten voor de nieuwste versie van macOS. Je kunt deze systeemvereisten vinden op de officiële website van Apple.

Als jouw Mac compatibel is met de nieuwste versie van macOS, kun je deze updaten door de volgende stappen te volgen:

Open de App Store op je Mac.

Klik op het tabblad “Updates” aan de bovenkant van het venster.

Als er een update beschikbaar is voor macOS, zie je deze in de lijst met updates.

Klik op “Update” naast macOS om de update te downloaden en installeren.

Het is altijd een goed idee om een back-up te maken van al je belangrijke bestanden voordat je een update uitvoert. Dit kan worden gedaan via Time Machine of door een kopie van je bestanden te maken op een externe harde schijf.

Houd er rekening mee dat oudere Mac-modellen mogelijk niet compatibel zijn met de nieuwste versies van macOS. In dat geval kun je nog steeds profiteren van eerdere versies van macOS die wel compatibel zijn met jouw Mac. Raadpleeg de website van Apple voor meer informatie over de ondersteunde macOS-versies voor jouw specifieke Mac-model.

Welke OS versie kan op mijn Mac?

Om te achterhalen welke versie van het besturingssysteem op jouw Mac kan worden geïnstalleerd, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm.
 2. Selecteer “Over deze Mac” in het dropdown-menu.
 3. Er verschijnt een venster met informatie over jouw Mac, inclusief het model en de huidige versie van het besturingssysteem.
 4. Noteer het model (bijvoorbeeld MacBook Pro of iMac) en de huidige versie van macOS.

Met deze informatie kun je controleren welke versie van macOS compatibel is met jouw specifieke Mac-model. Ga naar de officiële Apple-website en zoek naar de systeemvereisten voor verschillende versies van macOS. Hier kun je zien welke versie geschikt is voor jouw Mac-model.

Houd er rekening mee dat oudere Mac-modellen mogelijk niet compatibel zijn met de nieuwste versies van macOS. In dat geval kun je nog steeds profiteren van eerdere versies van het besturingssysteem die wel worden ondersteund door jouw Mac-model.

Wat komt er na macOS Sierra?

Na macOS Sierra introduceerde Apple verschillende nieuwe versies van het besturingssysteem voor Mac-computers. Hier is een overzicht van de opvolgers van macOS Sierra:

 1. macOS High Sierra: Uitgebracht in 2017, bouwde macOS High Sierra voort op de basis van Sierra en bracht verschillende verbeteringen en nieuwe functies met zich mee. Het introduceerde onder andere het Apple File System (APFS) voor verbeterde prestaties en beveiliging, verbeterde grafische technologieën en een vernieuwde versie van Safari.
 2. macOS Mojave: Uitgebracht in 2018, stond macOS Mojave bekend om zijn donkere modus, waarmee gebruikers een donker kleurenschema konden instellen voor een betere leesbaarheid en visuele ervaring. Het bracht ook nieuwe productiviteitsfuncties zoals stapels voor het organiseren van bureaubladbestanden, een vernieuwde Mac App Store en uitgebreide privacybescherming.
 3. macOS Catalina: Uitgebracht in 2019, markeerde macOS Catalina een belangrijke verandering door de introductie van de nieuwe standalone apps Music, Podcasts en TV ter vervanging van iTunes. Het bood ook Sidecar-functionaliteit waarmee gebruikers hun iPad als tweede scherm konden gebruiken, evenals verbeteringen in Schermtijd, Siri en beveiliging.
 4. macOS Big Sur: Uitgebracht in 2020, introduceerde macOS Big Sur een geheel nieuw ontwerp met vernieuwde pictogrammen, menu’s en vensters die meer op iOS leken. Het bood ook verbeteringen op het gebied van prestaties, privacy en compatibiliteit met Apple Silicon-processors voor een soepele overgang naar de nieuwe generatie Macs.
 5. macOS Monterey: Aangekondigd in 2021 en gepland om later dat jaar uitgebracht te worden, brengt macOS Monterey nieuwe functies zoals Universal Control, waarmee gebruikers naadloos kunnen werken tussen Macs en iPads, Focus-modus om afleiding te verminderen, AirPlay naar Mac en verbeteringen in FaceTime en Safari.

Het is belangrijk op te merken dat Apple regelmatig nieuwe versies van macOS blijft uitbrengen met verbeteringen, functies en beveiligingsupdates. Het is altijd een goed idee om up-to-date te blijven met de nieuwste versie van macOS om te profiteren van de nieuwste mogelijkheden die Apple biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.