Ontdek de Beste MacBook Pro Tips en Tricks van 2019!

mac4dummies.nl  > Uncategorized >  Ontdek de Beste MacBook Pro Tips en Tricks van 2019!
0 Reacties
macbook pro tips and tricks 2019

De MacBook Pro is een krachtige en veelzijdige laptop die geliefd is bij zowel professionals als creatieve gebruikers. Met zijn geavanceerde functies en indrukwekkende prestaties biedt de MacBook Pro talloze mogelijkheden om je productiviteit te verhogen en je workflow te verbeteren. In dit artikel delen we enkele handige tips en trucs voor de MacBook Pro van 2019, zodat je het meeste uit deze geweldige machine kunt halen.

Touch Bar aanpassen

De MacBook Pro 2019 wordt geleverd met een Touch Bar, een interactieve balk boven het toetsenbord die contextuele bedieningselementen biedt. Je kunt de Touch Bar aanpassen aan je eigen voorkeuren door naar ‘Systeemvoorkeuren’ te gaan, vervolgens ‘Toetsenbord’ te selecteren en op ‘Aanpassen Control Strip’ te klikken. Hier kun je snelkoppelingen toevoegen of verwijderen om de Touch Bar nog handiger te maken.

Siri gebruiken

Met Siri kun je eenvoudig taken uitvoeren op je MacBook Pro zonder dat je het toetsenbord hoeft te gebruiken. Activeer Siri door op het Siri-pictogram in de menubalk te klikken of door de toetscombinatie Command + Spatiebalk in te drukken. Vraag Siri om bestanden te vinden, apps te openen, herinneringen in te stellen of zelfs om informatie op internet op te zoeken.

Snelle bestandsnavigatie

Als je snel toegang wilt krijgen tot bestanden en mappen, kun je gebruikmaken van de ‘Voorvertoning’-functie. Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer ‘Quick Look’. Hiermee wordt een voorvertoning geopend waarin je door de inhoud kunt bladeren zonder de bestanden daadwerkelijk te openen.

Split View gebruiken

Met de Split View-functie kun je twee apps naast elkaar op het scherm weergeven, wat handig is als je bijvoorbeeld tegelijkertijd aan een document wilt werken terwijl je informatie uit een webpagina haalt. Om Split View te activeren, klik en houd je de groene knop linksboven in het venster van een app ingedrukt en sleep je deze naar links of rechts van het scherm. Selecteer vervolgens een andere app om naast elkaar weer te geven.

Externe schermen aansluiten

Wil je je werkruimte uitbreiden? De MacBook Pro 2019 ondersteunt het aansluiten van meerdere externe schermen, waardoor je meer ruimte hebt om te multitasken en efficiënter te werken. Sluit eenvoudigweg een extern beeldscherm aan via een geschikte kabel of adapter en ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ > ‘Beeldschermen’ om de instellingen aan te passen.

Met deze handige tips en trucs kun je optimaal gebruikmaken van je MacBook Pro 2019 en het meeste uit deze krachtige machine halen. Of je nu een professional bent die werkt aan complexe projecten of een creatieve gebruiker die zijn artistieke vaardigheden wil verbeteren, de MacBook Pro biedt de tools en mogelijkheden om je doelen te bereiken.

 

6 Handige tips en trucs voor de Macbook Pro 2019

  1. Maak gebruik van de Touch Bar op je Macbook Pro om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte functies.
  2. Gebruik de ‘Force Touch’-trackpad om verschillende acties uit te voeren door hard of zacht op het trackpad te drukken.
  3. Installeer een externe SSD-schijf voor meer opslagcapaciteit en betere prestaties.
  4. Gebruik Automator om taken automatisch uit te voeren met een enkele muisklik of toetsaanslag.
  5. Maak gebruik van Handoff om bestanden, foto’s, berichten, websites etc., naadloos over te zetten tussen Mac-apparaten en iOS-apparaten (iPhone/iPad).
  6. Schakel de energiebesparende modus in als je Macbook Pro langere tijd niet wordt gebruikt, dit bespaart batterijvermogen en verlengt de levensduur van je apparaat!

Maak gebruik van de Touch Bar op je Macbook Pro om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte functies.

De Touch Bar op de MacBook Pro van 2019 is een handige functie waarmee je snel toegang kunt krijgen tot veelgebruikte functies en taken. Deze interactieve balk boven het toetsenbord past zich automatisch aan aan de app die je op dat moment gebruikt, waardoor je contextuele bedieningselementen binnen handbereik hebt.

Om optimaal gebruik te maken van de Touch Bar, kun je deze aanpassen aan je eigen voorkeuren. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ en selecteer ‘Toetsenbord’. Klik vervolgens op ‘Aanpassen Control Strip’. Hier kun je snelkoppelingen toevoegen of verwijderen om de Touch Bar nog handiger te maken.

Stel dat je regelmatig screenshots maakt op je MacBook Pro. Met de Touch Bar kun je dit proces versnellen. Voeg eenvoudigweg de screenshot-functie toe aan de Control Strip in de Touch Bar-instellingen. Nu hoef je alleen maar op het screenshot-pictogram te tikken en een keuze te maken tussen het vastleggen van het hele scherm, een geselecteerd venster of een specifiek gebied.

Naast screenshots kun je ook snel toegang krijgen tot andere veelgebruikte functies zoals helderheid, volume, afspelen/pauzeren van media, Siri en meer. Het is zelfs mogelijk om app-specifieke bedieningselementen weer te geven wanneer je bijvoorbeeld met foto- of videobewerkingssoftware werkt.

Door gebruik te maken van de Touch Bar op je MacBook Pro kun je je productiviteit verhogen en sneller toegang krijgen tot de functies die je het meest gebruikt. Experimenteer met verschillende aanpassingen en ontdek hoe deze handige functie je workflow kan verbeteren.

Gebruik de ‘Force Touch’-trackpad om verschillende acties uit te voeren door hard of zacht op het trackpad te drukken.

De MacBook Pro 2019 is uitgerust met een innovatieve functie genaamd ‘Force Touch’-trackpad, waarmee je verschillende acties kunt uitvoeren door de druk die je op het trackpad uitoefent aan te passen. Deze geavanceerde technologie opent een wereld van mogelijkheden en maakt de interactie met je MacBook Pro nog intuïtiever en efficiënter.

Met het Force Touch-trackpad kun je onderscheid maken tussen zacht tikken en stevig drukken, wat resulteert in verschillende acties. Hier zijn enkele handige manieren waarop je deze functie kunt gebruiken:

Snelle definitie

Als je een woord wilt opzoeken zonder je webbrowser te openen, hoef je alleen maar stevig op een woord te drukken om een snelle definitie weer te geven. Dit is handig bij het lezen van artikelen of het doornemen van documenten.

Voorbeeldweergave

Met Force Touch kun je ook voorbeeldweergaven openen van bestanden, links en andere items. Druk gewoon stevig op een bestand om snel een voorvertoning te bekijken zonder het daadwerkelijk te openen. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om door grote hoeveelheden informatie te navigeren.

Snelle tijdlijnweergave

In apps zoals Mail en Agenda kun je met Force Touch snel een tijdlijnweergave van gebeurtenissen of e-mails openen. Druk stevig op een datum of een e-mailbericht om een overzicht te krijgen van gerelateerde gebeurtenissen of correspondentie.

Trackpad-tekstselectie

Met Force Touch kun je ook tekst selecteren op het trackpad. Druk stevig op het trackpad en veeg vervolgens met je vinger omhoog of omlaag om de gewenste tekst te markeren. Dit is handig bij het kopiëren en plakken van tekst zonder een muis te gebruiken.

Het gebruik van het ‘Force Touch’-trackpad op de MacBook Pro 2019 biedt een geheel nieuwe manier om met je laptop te communiceren. Door zacht of hard op het trackpad te drukken, kun je sneltoetsen vervangen en verschillende acties uitvoeren, waardoor je productiviteit en efficiëntie toenemen. Ontdek alle mogelijkheden van deze functie en maak optimaal gebruik van je MacBook Pro!

Installeer een externe SSD-schijf voor meer opslagcapaciteit en betere prestaties.

Een van de beste tips om de opslagcapaciteit en prestaties van je MacBook Pro 2019 te verbeteren, is door het installeren van een externe SSD-schijf. Hoewel de interne opslag van de MacBook Pro al indrukwekkend is, kan het toevoegen van een externe SSD-schijf je nog meer ruimte en snelheid bieden.

Een externe SSD-schijf is een compacte en draagbare oplossing die gemakkelijk kan worden aangesloten op je MacBook Pro via een USB- of Thunderbolt-poort. Het voordeel van een SSD (Solid State Drive) ten opzichte van traditionele harde schijven is dat het geen bewegende onderdelen bevat, waardoor het sneller en betrouwbaarder is.

Door het installeren van een externe SSD-schijf kun je extra opslagruimte toevoegen aan je MacBook Pro, waardoor je meer bestanden, programma’s en media kunt opslaan zonder je zorgen te maken over ruimtegebrek. Dit is vooral handig als je werkt met grote bestanden zoals video’s, foto’s of grafische ontwerpen.

Bovendien zal de toevoeging van een externe SSD-schijf de algehele prestaties van je MacBook Pro verbeteren. Met snellere lees- en schrijfsnelheden kun je bestanden sneller openen, programma’s soepeler laten draaien en genieten van vloeiendere multitasking. Dit kan vooral merkbaar zijn bij taken zoals videobewerking, 3D-rendering of het uitvoeren van zware software.

Het installeren van een externe SSD-schijf is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Sluit gewoon de SSD-schijf aan op een vrije poort op je MacBook Pro en volg de instructies om het te configureren. Zodra de schijf is geïnstalleerd, kun je deze gebruiken als een extra opslaglocatie of zelfs als een opstartschijf voor snellere systeemprestaties.

Kortom, het toevoegen van een externe SSD-schijf aan je MacBook Pro 2019 is een geweldige manier om zowel de opslagcapaciteit als de prestaties te verbeteren. Het biedt je meer ruimte voor bestanden en programma’s, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor snellere toegang tot gegevens en vloeiendere workflow. Waar wacht je nog op? Upgrade je MacBook Pro met een externe SSD-schijf en ervaar direct de voordelen!

Gebruik Automator om taken automatisch uit te voeren met een enkele muisklik of toetsaanslag.

Een van de handigste functies van de MacBook Pro 2019 is Automator, een ingebouwde app waarmee je taken automatisch kunt uitvoeren met een enkele muisklik of toetsaanslag. Met Automator kun je repetitieve taken automatiseren, waardoor je tijd en moeite bespaart en efficiënter kunt werken.

Om Automator te gebruiken, ga je naar de map ‘Programma’s’ op je MacBook Pro en open je de app ‘Automator’. Hier vind je een breed scala aan sjablonen voor verschillende soorten taken, zoals het verwerken van afbeeldingen, het organiseren van bestanden of het creëren van aangepaste workflows.

Stel dat je regelmatig een bepaalde reeks handelingen moet uitvoeren, zoals het hernoemen van meerdere bestanden of het converteren van een groot aantal afbeeldingen naar een ander formaat. Met Automator kun je dit proces automatiseren. Selecteer gewoon het juiste sjabloon in Automator, voeg indien nodig extra stappen toe en pas de instellingen aan volgens jouw behoeften.

Wanneer je tevreden bent met de gemaakte workflow, sla deze dan op en geef deze een naam. Nu kun je de taak uitvoeren met slechts één muisklik of toetsaanslag. Je kunt zelfs snelkoppelingen maken voor jouw workflows en deze toewijzen aan specifieke toetscombinaties om nog sneller toegang te krijgen tot automatisering.

Automator is een krachtige tool waarmee je jouw MacBook Pro kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften en taken. Of je nu een professional bent die regelmatig repetitieve taken moet uitvoeren of gewoon jouw workflow wilt stroomlijnen, Automator biedt de mogelijkheid om productiever te zijn en tijd te besparen.

Probeer Automator op jouw MacBook Pro 2019 en ontdek hoe het jou kan helpen om taken automatisch uit te voeren met slechts een enkele muisklik of toetsaanslag. Je zult versteld staan van de efficiëntie en tijdbesparing die deze handige tool biedt.

Maak gebruik van Handoff om bestanden, foto’s, berichten, websites etc., naadloos over te zetten tussen Mac-apparaten en iOS-apparaten (iPhone/iPad).

Een van de handigste functies van de MacBook Pro 2019 is Handoff, waarmee je bestanden, foto’s, berichten, websites en meer naadloos kunt overzetten tussen je Mac-apparaten en iOS-apparaten zoals iPhone of iPad. Met Handoff kun je eenvoudig doorgaan met waar je gebleven was op het ene apparaat en verder werken op het andere apparaat zonder onderbreking.

Om Handoff te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat al je apparaten zijn ingelogd met dezelfde Apple ID en verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Daarnaast moet Bluetooth ingeschakeld zijn op al je apparaten.

Stel dat je een document aan het bewerken bent op je MacBook Pro en plotseling moet vertrekken. Met Handoff kun je naadloos overschakelen naar bijvoorbeeld je iPhone of iPad om verder te werken aan hetzelfde document. Op het vergrendelscherm van je iOS-apparaat verschijnt een pictogram van de app die je op de MacBook Pro gebruikt. Veeg simpelweg naar rechts over het pictogram om de app te openen en direct door te gaan waar je was gebleven.

Handoff werkt ook voor andere toepassingen. Als je bijvoorbeeld een website aan het bekijken bent in Safari op je Mac, verschijnt er een Safari-pictogram in het Dock van je iOS-apparaat. Tik erop om dezelfde website te openen in Safari op je iPhone of iPad.

Daarnaast kun je met Handoff eenvoudig telefoongesprekken voeren via je Mac. Als je iPhone overgaat, verschijnt er een melding op je Mac met de naam of het telefoonnummer van de beller. Je kunt ervoor kiezen om het gesprek te beantwoorden of te weigeren zonder dat je naar je iPhone hoeft te grijpen.

Handoff is een geweldige functie die ervoor zorgt dat je workflow soepel verloopt en je naadloos kunt schakelen tussen al je Apple-apparaten. Of je nu onderweg bent en snel wilt overschakelen naar je iPhone, of vanaf je iPad verder wilt werken aan een document dat op je MacBook Pro staat, Handoff maakt het allemaal mogelijk.

Maak gebruik van Handoff op de MacBook Pro 2019 en ontdek hoe gemakkelijk het is om bestanden, foto’s, berichten, websites en meer over te zetten tussen al jouw Apple-apparaten!

Schakel de energiebesparende modus in als je Macbook Pro langere tijd niet wordt gebruikt, dit bespaart batterijvermogen en verlengt de levensduur van je apparaat!

Een handige tip om de batterijduur van je MacBook Pro te verlengen en de levensduur van je apparaat te verlengen, is het inschakelen van de energiebesparende modus wanneer je Macbook Pro langere tijd niet wordt gebruikt. Deze functie zorgt ervoor dat je MacBook Pro minder energie verbruikt en helpt batterijvermogen te besparen.

Om de energiebesparende modus in te schakelen, ga je naar het Apple-menu linksboven in het scherm en selecteer je ‘Systeemvoorkeuren’. Klik vervolgens op ‘Energie’ en selecteer het tabblad ‘Batterij’. Hier zie je een optie genaamd ‘Schakel energiebesparing in’. Vink deze optie aan om de energiebesparende modus te activeren.

Wanneer de energiebesparende modus is ingeschakeld, worden verschillende instellingen aangepast om het stroomverbruik te verminderen. Je schermhelderheid wordt bijvoorbeeld automatisch aangepast, achtergrondactiviteiten worden beperkt en visuele effecten worden verminderd. Dit alles draagt bij aan een efficiënter gebruik van de batterij.

Het inschakelen van de energiebesparende modus is vooral handig wanneer je jouw MacBook Pro gedurende langere tijd niet actief gebruikt, zoals wanneer je hem in slaapstand zet of als je hem een tijdje niet gebruikt. Door deze functie in te schakelen, kun je ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat en dat je apparaat minder snel leeg raakt.

Bovendien heeft het inschakelen van de energiebesparende modus een positief effect op de levensduur van je MacBook Pro. Door het verminderen van het energieverbruik wordt de belasting op de batterij verminderd, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van de batterij en het apparaat als geheel.

Met deze eenvoudige tip kun je dus zowel batterijvermogen besparen als de levensduur van je MacBook Pro verlengen. Het is een kleine aanpassing die grote voordelen biedt, vooral als je regelmatig onderweg bent en afhankelijk bent van de batterijduur van je MacBook Pro. Probeer het eens uit en profiteer optimaal van je apparaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.