Maak eenvoudig je eigen website met Google Website Maken

mac4dummies.nl  > google, google sites, site, sites >  Maak eenvoudig je eigen website met Google Website Maken
0 Reacties
google website maken

Google Website Maken: Eenvoudig en Krachtig

Als je een website wilt maken, is Google een van de eerste namen die in je opkomt. Met zijn uitgebreide scala aan tools en services heeft Google een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en gebruiksvriendelijke optie voor zowel beginners als ervaren gebruikers. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende mogelijkheden die Google biedt om je te helpen bij het maken van een website.

Google Sites

Een van de meest populaire tools van Google voor het maken van websites is Google Sites. Met deze intuïtieve tool kun je snel en gemakkelijk een professioneel ogende website bouwen, zonder dat er programmeerkennis vereist is. Met drag-and-drop-functionaliteit kun je eenvoudig tekst, afbeeldingen, video’s en andere elementen toevoegen aan je webpagina’s.

Bovendien biedt Google Sites talloze sjablonen om uit te kiezen, waardoor het nog eenvoudiger wordt om snel aan de slag te gaan. Of je nu een persoonlijke blog wilt maken, een portfolio wilt presenteren of zelfs een complete bedrijfswebsite wilt ontwikkelen, Google Sites heeft sjablonen die aan al deze behoeften voldoen.

Google Domains

Een andere belangrijke factor bij het maken van een website is het registreren van een domeinnaam. Hiervoor biedt Google Google Domains. Met deze service kun je eenvoudig jouw gewenste domeinnaam registreren en beheren. Bovendien biedt Google Domains ook hulpmiddelen voor het maken van een aangepast e-mailadres dat is gekoppeld aan jouw domein, wat een professionele uitstraling geeft aan jouw website en communicatie.

Google Analytics

Eenmaal online wil je natuurlijk weten hoeveel bezoekers je website trekt en welke pagina’s het meest populair zijn. Daar komt Google Analytics om de hoek kijken. Met deze krachtige tool kun je gedetailleerde statistieken verzamelen over het verkeer naar jouw website, inclusief informatie over bezoekersaantallen, demografische gegevens, gebruikte apparaten en nog veel meer. Deze inzichten kunnen je helpen om jouw website te optimaliseren en beter af te stemmen op de behoeften van jouw publiek.

Kortom, Google biedt een breed scala aan tools en services waarmee je eenvoudig een professionele website kunt maken. Of je nu net begint of al ervaring hebt, met Google Sites, Google Domains en Google Analytics heb je alle benodigde tools binnen handbereik om een succesvolle online aanwezigheid op te bouwen.

Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag met Google Website Maken en creëer jouw eigen prachtige website!

 

7 Tips voor het maken van een Google-website: Kies het juiste platform, plan uw structuur, maak gebruik van sjablonen, pas de kleuren en lettertypen aan, voeg afbeeldingen en video’s

 1. Kies het juiste platform
 2. Plan uw structuur
 3. Maak gebruik van sjablonen
 4. Pas de kleuren en lettertypen aan
 5. Voeg afbeeldingen en video’s toe
 6. Optimaliseer voor mobiele apparaten
 7. Publiceer en promoot uw site

Kies het juiste platform

Een van de belangrijkste stappen bij het maken van een website met Google is het kiezen van het juiste platform. Het platform dat je kiest, bepaalt grotendeels de functionaliteit, flexibiliteit en het gemak van het bouwen en beheren van jouw website. Hier zijn een paar tips om je te helpen het juiste platform te kiezen.

Ten eerste, overweeg jouw doelstellingen en behoeften voor jouw website. Wil je een eenvoudige persoonlijke blog maken of heb je plannen voor een uitgebreide e-commerce site? Het bepalen van jouw doelen helpt je bij het identificeren van de functies en mogelijkheden die je nodig hebt in een platform.

Ten tweede, denk na over jouw technische vaardigheden. Ben je een beginner zonder programmeerkennis of heb je ervaring met codering? Sommige platforms zijn gebruiksvriendelijk en vereisen geen technische vaardigheden, terwijl andere meer geavanceerde opties bieden voor degenen die graag de controle willen hebben over elk aspect van hun website.

Ten derde, onderzoek de beschikbare functies en aanpassingsmogelijkheden van elk platform. Moet je toegang hebben tot specifieke plug-ins of integraties? Wil je volledige controle over het ontwerp en de lay-out van jouw site? Zorg ervoor dat het gekozen platform voldoet aan deze vereisten.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de schaalbaarheid en ondersteuning die elk platform biedt. Als jouw website groeit, wil je er zeker van zijn dat het platform kan meegroeien en dat er voldoende ondersteuning beschikbaar is om eventuele problemen op te lossen.

Tot slot, lees beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers. Dit kan je waardevolle inzichten geven in de voor- en nadelen van elk platform, evenals de algemene tevredenheid van gebruikers.

Door het juiste platform te kiezen, leg je een solide basis voor het succes van jouw website. Neem de tijd om verschillende opties te onderzoeken en overweeg jouw doelen, vaardigheden en behoeften. Met de juiste keuze kun je een professionele en functionele website creëren met Google Website Maken.

Plan uw structuur

Een belangrijke tip bij het maken van een website met Google is om uw structuur goed te plannen. Een goede websitestructuur zorgt ervoor dat uw bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en de gewenste informatie kunnen vinden. Hier zijn enkele stappen om u te helpen bij het plannen van uw structuur:

Definieer uw doelgroep en doelstellingen

Voordat u begint met het maken van uw website, is het belangrijk om te weten wie uw doelgroep is en wat u wilt bereiken met uw site. Dit zal u helpen om de juiste inhoud en navigatie-opties te bepalen.

Maak een lijst van de belangrijkste pagina’s

Bedenk welke pagina’s essentieel zijn voor uw website. Dit kunnen bijvoorbeeld een startpagina, over ons-pagina, productpagina’s of blogartikelen zijn. Maak een lijst van deze pagina’s om een overzicht te krijgen van de structuur die u wilt creëren.

Organiseer uw pagina’s in een hiërarchie

Bepaal welke pagina’s ondergeschikt zijn aan andere pagina’s en organiseer ze dienovereenkomstig in een hiërarchie. Dit helpt bij het creëren van een logische navigatiestructuur waarbij gebruikers gemakkelijk kunnen doorklikken naar gerelateerde inhoud.

Maak gebruik van menu’s en submenu’s

Gebruik menu’s en submenu’s om uw website-navigatie te organiseren. Plaats belangrijke pagina’s in het hoofdmenu en gebruik submenu’s om gerelateerde pagina’s te groeperen. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijk om de gewenste informatie te vinden.

Test uw structuur

Voordat u uw website lanceert, is het raadzaam om uw structuur te testen. Navigeer door uw site alsof u een bezoeker bent en controleer of alle pagina’s gemakkelijk bereikbaar zijn en of de structuur logisch aanvoelt.

Door uw structuur zorgvuldig te plannen, kunt u een gebruiksvriendelijke website creëren die voldoet aan de behoeften van uw doelgroep. Met Google Website Maken en deze tip kunt u een goed georganiseerde en effectieve website bouwen die indruk maakt op uw bezoekers.

Maak gebruik van sjablonen

Een handige tip bij het maken van een website met Google is om gebruik te maken van sjablonen. Google biedt een breed scala aan sjablonen die speciaal zijn ontworpen voor verschillende soorten websites, zoals blogs, portfolio’s, bedrijfspagina’s en meer.

Door gebruik te maken van sjablonen hoef je niet helemaal vanaf nul te beginnen. De sjablonen zijn al vooraf ontworpen met een professionele uitstraling en bevatten vaak de belangrijkste elementen die je nodig hebt voor jouw specifieke type website. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat jouw website er meteen goed uitziet.

Bovendien kun je de sjablonen aanpassen aan jouw eigen wensen en behoeften. Je kunt de kleuren, lettertypen en lay-out eenvoudig aanpassen om zo een unieke uitstraling te creëren die past bij jouw merk of persoonlijke stijl.

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met het maken van websites, het gebruik van sjablonen maakt het proces veel eenvoudiger en efficiënter. Je kunt snel aan de slag gaan zonder dat je technische kennis of designvaardigheden nodig hebt.

Dus waar wacht je nog op? Maak gebruik van de handige sjablonen die Google biedt bij het maken van jouw website en bespaar tijd terwijl je toch een professioneel ogende site creëert!

Pas de kleuren en lettertypen aan

Een van de beste manieren om jouw website een persoonlijke en professionele uitstraling te geven, is door de kleuren en lettertypen aan te passen. Gelukkig biedt Google Website Maken je de mogelijkheid om deze elementen eenvoudig te wijzigen en zo jouw website helemaal naar wens vorm te geven.

Met Google Sites kun je gemakkelijk de kleuren van jouw website aanpassen. Kies uit een breed scala aan kleurenpaletten of voeg aangepaste kleuren toe die passen bij jouw merk of persoonlijke stijl. Door de juiste kleuren te kiezen, kun je de sfeer en uitstraling van jouw website beïnvloeden. Of je nu wilt dat het er levendig en energiek uitziet of juist rustgevend en professioneel, met Google Website Maken heb je volledige controle over de kleuren van jouw website.

Daarnaast kun je ook het lettertype van jouw website aanpassen. Kies uit een brede selectie van Google Fonts om het perfecte lettertype te vinden dat past bij de inhoud en uitstraling van jouw website. Of je nu op zoek bent naar een strak en modern lettertype of iets meer speels en creatief, Google Website Maken heeft voor elk wat wils.

Het aanpassen van kleuren en lettertypen is niet alleen leuk, maar ook essentieel om een consistente visuele identiteit voor jouw merk of website te creëren. Door zorgvuldig gekozen kleuren en lettertypen te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw website er professioneel uitziet en de juiste boodschap overbrengt aan jouw bezoekers.

Met Google Website Maken is het aanpassen van kleuren en lettertypen een eenvoudige en leuke taak. Experimenteer met verschillende combinaties, test wat goed werkt en zorg ervoor dat jouw website eruit springt. Neem de tijd om te spelen met kleuren en lettertypen, want het zijn deze details die jouw website echt uniek maken.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Google Website Maken en geef jouw website een persoonlijk tintje door de kleuren en lettertypen aan te passen!

Voeg afbeeldingen en video’s toe

Een van de beste manieren om je website aantrekkelijk en boeiend te maken, is door afbeeldingen en video’s toe te voegen. Met Google Website Maken heb je de mogelijkheid om deze visuele elementen gemakkelijk in je webpagina’s op te nemen.

Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je afbeeldingen en video’s toevoegen aan je Google-website. Klik gewoon op de plek waar je het visuele element wilt plaatsen en selecteer de optie “Afbeelding invoegen” of “Video invoegen”.

Voor afbeeldingen kun je kiezen uit bestanden die zijn opgeslagen op jouw computer of rechtstreeks vanuit Google Drive. Je kunt ook gebruikmaken van de ingebouwde zoekfunctie om afbeeldingen te vinden die passen bij het thema of de inhoud van jouw website.

Als het gaat om video’s, kun je YouTube-video’s rechtstreeks insluiten in jouw webpagina’s. Kopieer gewoon de URL van de gewenste YouTube-video en plak deze in het daarvoor bestemde veld. Je hebt ook controle over verschillende instellingen, zoals autoplay, grootte en weergaveopties.

Door afbeeldingen en video’s toe te voegen aan jouw Google-website, kun je jouw inhoud verrijken en jouw boodschap beter overbrengen op bezoekers. Of het nu gaat om productfoto’s, portfolio-items of instructievideo’s, visuele content kan helpen om jouw website aantrekkelijker en gedenkwaardiger te maken.

Onthoud echter dat het belangrijk is om afbeeldingen en video’s op een verstandige manier te gebruiken. Zorg ervoor dat ze relevant zijn voor jouw inhoud en dat ze bijdragen aan de algehele gebruikerservaring. Te veel visuele elementen kunnen jouw website traag maken, dus houd rekening met de bestandsgrootte en optimaliseer indien nodig.

Met de mogelijkheid om afbeeldingen en video’s toe te voegen aan je Google-website, kun je jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen. Experimenteer met verschillende visuele elementen en ontdek hoe je jouw website kunt laten opvallen!

Optimaliseer voor mobiele apparaten

Tip: Optimaliseer je Google-website voor mobiele apparaten

In de moderne wereld van vandaag is mobiel internetgebruik niet meer weg te denken. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones en tablets om websites te bezoeken. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat jouw website goed werkt en er goed uitziet op mobiele apparaten. Hier volgt een belangrijke tip om jouw Google-website te optimaliseren voor mobiel gebruik.

Google biedt gebruikers de mogelijkheid om hun websites responsief te maken, wat betekent dat de inhoud automatisch wordt aangepast aan het schermformaat van het apparaat waarop het wordt bekeken. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring, ongeacht of iemand jouw website bekijkt op een desktopcomputer, een smartphone of een tablet.

Om jouw Google-website responsief te maken, volg je deze stappen:

 1. Ga naar Google Sites en open de website die je wilt bewerken.
 2. Klik op het pictogram “Instellingen” in de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. Selecteer “Beheer site” in het vervolgkeuzemenu.
 4. Klik op “Algemeen” in het linkerzijmenu.
 5. Onder “Indeling” vind je de optie “Responsieve lay-out”. Zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.

Zodra je de responsieve lay-out hebt ingeschakeld, zal jouw Google-website zich automatisch aanpassen aan verschillende schermformaten. Dit betekent dat jouw inhoud er net zo goed uitziet op een smartphone als op een desktopcomputer.

Door jouw Google-website te optimaliseren voor mobiele apparaten, vergroot je de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid ervan. Je zorgt ervoor dat bezoekers een prettige ervaring hebben, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken om jouw website te bekijken. Dit kan resulteren in hogere betrokkenheid, langere bezoektijden en uiteindelijk meer conversies of klanten.

Onthoud dus: als je een Google-website maakt, vergeet dan niet om deze te optimaliseren voor mobiele apparaten. Het is een kleine stap die een groot verschil kan maken in de gebruikerservaring en het succes van jouw website.

Publiceer en promoot uw site

Een belangrijke stap bij het maken van een website met Google is het publiceren en promoten ervan. Nadat je jouw website hebt gebouwd met behulp van Google Sites, is het tijd om deze aan de wereld te laten zien.

Om je website te publiceren, hoef je alleen maar op de knop “Publiceren” te klikken in de Google Sites-interface. Hiermee maak je jouw website openbaar toegankelijk op het internet. Je kunt ervoor kiezen om jouw site zichtbaar te maken voor iedereen of alleen voor specifieke personen of groepen.

Maar alleen publiceren is niet genoeg. Om ervoor te zorgen dat jouw website wordt gevonden en bezocht door mensen, moet je deze ook promoten. Gelukkig biedt Google verschillende tools die je kunt gebruiken om jouw site onder de aandacht te brengen.

Een van die tools is Google Search Console. Dit gratis hulpprogramma stelt je in staat om jouw website aan te melden bij Google, zodat deze wordt geïndexeerd en opgenomen in de zoekresultaten. Je kunt ook belangrijke informatie over jouw site bekijken, zoals hoe vaak deze wordt weergegeven in zoekopdrachten en welke zoekwoorden worden gebruikt om deze te vinden.

Een andere handige tool is Google Mijn Bedrijf. Met dit platform kun je een bedrijfsprofiel maken dat wordt weergegeven in Google Zoeken en Google Maps. Hiermee kunnen mensen gemakkelijk informatie over jouw bedrijf vinden, zoals openingstijden, contactgegevens en recensies. Dit is vooral handig als je een fysieke locatie hebt en lokale klanten wilt aantrekken.

Daarnaast kun je jouw website promoten via sociale media, e-mailmarketing en andere online kanalen. Deel de link naar jouw website op platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn om meer verkeer te genereren. Stuur ook regelmatig updates naar jouw e-maillijst om mensen op de hoogte te houden van nieuwe inhoud of aanbiedingen op jouw site.

Door jouw website te publiceren en effectief te promoten, vergroot je de zichtbaarheid en het bereik ervan. Het is een essentiële stap om bezoekers aan te trekken en het succes van jouw website te vergroten. Dus zorg ervoor dat je deze stap niet overslaat na het maken van jouw site met Google!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.