Verken de Wereld met Google Earth: Ontdek, Verbaas en Verken

mac4dummies.nl  > Uncategorized >  Verken de Wereld met Google Earth: Ontdek, Verbaas en Verken
0 Reacties
google earth

Google Earth: Ontdek de Wereld vanuit je Luie Stoel

Of je nu een fervent reiziger bent of gewoon nieuwsgierig naar de wereld om je heen, Google Earth is een fantastische tool die je in staat stelt om de planeet te verkennen zonder je huis te verlaten. Met zijn indrukwekkende verzameling satellietbeelden en 3D-modellen biedt Google Earth een unieke ervaring waarmee je de mooiste plekken op aarde kunt ontdekken.

Google Earth werd gelanceerd in 2001 en heeft sindsdien enorme populariteit verworven. Het stelt gebruikers in staat om virtueel te reizen naar elke hoek van de wereld, van iconische monumenten tot afgelegen eilanden en alles daartussenin. Of je nu droomt van het verkennen van het Colosseum in Rome, het bewonderen van de majestueuze piramides van Gizeh of het verkennen van de adembenemende natuurwonderen zoals de Grand Canyon, Google Earth maakt het mogelijk.

Een van de meest indrukwekkende functies van Google Earth is Street View. Met Street View kun je door straten over de hele wereld navigeren alsof je er zelf bent. Het voelt alsof je door New York City wandelt, langs het Sydney Opera House loopt of door smalle steegjes in Tokyo slentert. Je kunt zelfs historische bezienswaardigheden verkennen en terug in de tijd reizen met behulp van oude Street View-beelden.

Maar Google Earth is niet alleen bedoeld voor sightseeing. Het kan ook een waardevol hulpmiddel zijn voor educatieve doeleinden. Met de Voyager-functie kun je thematische rondleidingen maken en interessante verhalen ontdekken over verschillende onderwerpen, zoals geschiedenis, cultuur, natuur en wetenschap. Deze rondleidingen worden gemaakt door experts en bieden een diepgaande kijk op verschillende aspecten van onze wereld.

Bovendien heeft Google Earth ook nuttige toepassingen voor professionals in verschillende vakgebieden. Architecten kunnen bijvoorbeeld de 3D-modellen gebruiken om hun ontwerpen te visualiseren en te presenteren. Milieudeskundigen kunnen satellietbeelden analyseren om veranderingen in ecosystemen te observeren. En reisbureaus kunnen potentiële klanten een voorproefje geven van hun bestemming met behulp van de prachtige beelden van Google Earth.

Of je nu een globetrotter bent, een student die de wereld wil verkennen of een professional op zoek naar innovatieve tools, Google Earth biedt voor ieder wat wils. Het is gemakkelijk toegankelijk via je webbrowser of via de mobiele app, zodat je altijd en overal kunt genieten van deze ongelooflijke virtuele reiservaring.

Dus waar wacht je nog op? Open Google Earth, zoom in op je favoriete bestemming en begin met verkennen! De wereld ligt letterlijk aan je voeten – alles wat je nodig hebt is een beetje nieuwsgierigheid en een internetverbinding. Veel plezier met het ontdekken van onze prachtige planeet!

 

8 Veelgestelde Vragen over Google Earth: Antwoorden en Instructies

 1. Hoe kan ik Google Earth downloaden?
 2. Wat is het verschil tussen Google Maps en Google Earth?
 3. Hoe kan ik Google Earth installeren?
 4. Is Google Earth gratis?
 5. Hoe kan ik mijn huis van boven zien?
 6. Hoe kan ik mijn huis zien op Google?
 7. Hoe kom ik op Google Earth?
 8. Welke Google Earth is gratis?

Hoe kan ik Google Earth downloaden?

Om Google Earth te downloaden, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Ga naar de officiële website van Google Earth (www.google.com/earth) via je webbrowser.
 2. Klik op de knop “Downloaden” of “Downloaden voor desktop” op de startpagina van Google Earth.
 3. Je wordt doorgestuurd naar de downloadpagina waar je de juiste versie kunt kiezen op basis van het besturingssysteem van je computer (Windows, Mac of Linux). Klik op de bijbehorende downloadknop.
 4. Het installatiebestand wordt gedownload naar je computer. Wacht tot het downloadproces is voltooid.
 5. Navigeer naar de locatie waar het installatiebestand is gedownload en dubbelklik erop om het installatieproces te starten.
 6. Volg de instructies op het scherm om Google Earth te installeren. Accepteer de gebruiksvoorwaarden en kies indien nodig een installatielocatie.
 7. Zodra de installatie is voltooid, kun je Google Earth openen door te dubbelklikken op het pictogram op je bureaublad of door het te zoeken in het Startmenu (Windows) of Launchpad (Mac).

Opmerking: Als je liever geen software wilt downloaden, kun je ook gebruikmaken van Google Earth via je webbrowser door naar earth.google.com te gaan en daar in te loggen met je Google-account.

Nu ben je klaar om de wereld te verkennen met behulp van Google Earth! Veel plezier met ontdekken!

Wat is het verschil tussen Google Maps en Google Earth?

Google Maps en Google Earth zijn beide producten van Google, maar ze verschillen in functionaliteit en gebruiksdoeleinden.

Google Maps is een online kaartendienst die is ontworpen om je te helpen bij het navigeren, het vinden van locaties, het plannen van routes en het verkennen van plaatsen over de hele wereld. Het biedt gedetailleerde straatkaarten, satellietbeelden en Street View-beelden. Met Google Maps kun je routebeschrijvingen krijgen voor auto’s, openbaar vervoer of wandelen, realtime verkeersinformatie bekijken en lokale bedrijven en bezienswaardigheden ontdekken. Het is vooral handig voor dagelijkse navigatiebehoeften en het vinden van specifieke adressen.

Aan de andere kant is Google Earth meer gericht op het verkennen van de wereld in een virtuele omgeving. Het biedt gedetailleerde satellietbeelden, luchtfoto’s en 3D-modellen van de aarde. Met Google Earth kun je vrij door de wereld navigeren, inzoomen op specifieke locaties, 3D-gebouwen bekijken en zelfs historische beelden vergelijken met recente beelden om veranderingen in landschappen te observeren. Het heeft ook de Voyager-functie waarmee je thematische rondleidingen kunt maken en interessante verhalen kunt ontdekken over verschillende onderwerpen.

Kort samengevat: Google Maps is meer gericht op praktische navigatiebehoeften, zoals routeplanning en lokale bedrijfsinformatie, terwijl Google Earth zich richt op het verkennen en visualiseren van de wereld met behulp van gedetailleerde beelden en 3D-modellen. Beide diensten hebben hun eigen unieke functies en kunnen complementair worden gebruikt, afhankelijk van je behoeften en interesses.

Hoe kan ik Google Earth installeren?

Het installeren van Google Earth is eenvoudig en kan in een paar eenvoudige stappen worden gedaan. Hier is een gids om je te helpen:

 1. Ga naar de officiële website van Google Earth (earth.google.com) via je webbrowser.
 2. Klik op de knop ‘Google Earth downloaden’ of een vergelijkbare knop die aangeeft dat je de software kunt downloaden.
 3. Je wordt doorgestuurd naar de downloadpagina waar je verschillende opties zult zien, afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt. Klik op de optie die overeenkomt met jouw besturingssysteem, zoals Windows, Mac of Linux.
 4. Zodra je op de juiste optie hebt geklikt, begint het downloadproces automatisch. Wacht tot het downloaden is voltooid voordat je verder gaat.
 5. Nadat het downloaden is voltooid, zoek je het gedownloade installatiebestand op jouw computer (meestal in de ‘Downloads’-map) en dubbelklik erop om het installatieproces te starten.
 6. Volg de instructies op het scherm om Google Earth te installeren. Je kunt meestal kiezen waar je de software wilt installeren en welke aanvullende functies je wilt inschakelen.
 7. Zodra de installatie is voltooid, kun je Google Earth openen door het programma te zoeken in jouw lijst met geïnstalleerde programma’s of door te dubbelklikken op het bureaubladpictogram als dat is gemaakt tijdens de installatie.

En dat is alles! Nu kun je genieten van de fascinerende wereld van Google Earth en beginnen met het verkennen van verschillende locaties over de hele wereld. Veel plezier!

Is Google Earth gratis?

Ja, Google Earth is gratis te gebruiken. Je kunt de desktopversie van Google Earth downloaden op je computer of de mobiele app op je smartphone of tablet installeren, zonder dat er kosten aan verbonden zijn. Met de gratis versie heb je toegang tot de meeste functies en kun je de wereld verkennen, satellietbeelden bekijken en gebruikmaken van Street View. Er is echter ook een betaalde versie genaamd “Google Earth Pro” met extra functies, zoals geavanceerde meetinstrumenten en het exporteren van hoogwaardige afbeeldingen. Maar voor algemeen gebruik en het verkennen van de wereld is de gratis versie van Google Earth meer dan voldoende.

Hoe kan ik mijn huis van boven zien?

Als je geïnteresseerd bent om je huis van bovenaf te bekijken, kun je gebruikmaken van verschillende online tools, waaronder Google Earth. Volg deze eenvoudige stappen om je huis van boven te zien:

 1. Open een webbrowser op je computer of laptop en ga naar de website van Google Earth (earth.google.com).
 2. Zodra de pagina is geladen, zie je een zoekbalk bovenaan het scherm. Typ de naam van jouw stad of adres in het zoekvak en druk op Enter.
 3. Google Earth zal inzoomen op de locatie die je hebt ingevoerd en een gedetailleerde kaart weergeven.
 4. Om een beter zicht te krijgen op jouw huis, kun je in- en uitzoomen met behulp van de plus- en min-knoppen aan de rechterkant van het scherm of door te scrollen met het scrollwiel van je muis.
 5. Je kunt ook gebruikmaken van Street View om jouw huis nog gedetailleerder te bekijken. Sleep het gele poppetje (Pegman) uit het menu aan de linkerzijde naar de gewenste locatie op de kaart. Hierdoor worden blauwe lijnen weergegeven waar Street View beschikbaar is.
 6. Klik op een blauwe lijn in de buurt van jouw huis en sleep Pegman naar die locatie. Je zult nu kunnen genieten van een 360-graden beeld van jouw straat en mogelijk zelfs jouw huis.

Houd er rekening mee dat niet alle gebieden volledig gedetailleerde beelden hebben in Google Earth of Street View, afhankelijk van beschikbaarheid en privacybeperkingen. In sommige gevallen kunnen de beelden enigszins verouderd zijn. Maar over het algemeen biedt Google Earth een geweldige manier om jouw huis van bovenaf te bekijken zonder je stoel te verlaten. Veel plezier met het verkennen van jouw omgeving!

Hoe kan ik mijn huis zien op Google?

Om je huis te zien op Google, kun je gebruik maken van de Street View-functie. Volg deze stappen om je huis te vinden:

 1. Open Google Maps op je computer of mobiele apparaat.
 2. Typ je adres in het zoekvak bovenaan de pagina en druk op Enter. Je kunt ook simpelweg de naam van je stad of dorp invoeren als je niet het exacte adres weet.
 3. Zodra de kaart verschijnt, kun je inzoomen en navigeren naar het gebied waarin jouw huis zich bevindt.
 4. Kijk naar de linkerkant van het scherm (op een computer) of tik op het kleine fotovakje onderaan (op een mobiel apparaat). Dit opent Street View, waarbij je een panoramisch beeld krijgt van de straat waarin jouw huis zich bevindt.
 5. Om nog dichterbij te komen en een duidelijk zicht te krijgen op jouw huis, kun je klikken of tikken op het pictogram van een poppetje in de linkeronderhoek van het scherm (op een computer) of ergens op de kaart (op een mobiel apparaat). Sleep vervolgens het poppetje naar de gewenste locatie op straat, en er zal een blauwe lijn verschijnen om aan te geven welke straten beschikbaar zijn in Street View.
 6. Als je jouw huis hebt gevonden in Street View, kun je rondkijken door met je muis te slepen (op een computer) of door met je vinger over het scherm te vegen (op een mobiel apparaat). Je kunt ook gebruik maken van de pijltoetsen op het toetsenbord (op een computer) of de virtuele pijlen op het scherm (op een mobiel apparaat) om jezelf te verplaatsen.

Opmerking: Houd er rekening mee dat Google Street View niet altijd beschikbaar is voor alle locaties. In sommige gevallen kan het zijn dat de beelden niet recent zijn en dat er wijzigingen aan de omgeving zijn aangebracht sinds de laatste update.

Met deze eenvoudige stappen kun je jouw huis opzoeken en verkennen in Google Street View. Veel plezier met het ontdekken van je eigen buurt!

Hoe kom ik op Google Earth?

Om toegang te krijgen tot Google Earth, zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen:

 1. Via de webbrowser: Ga naar de website van Google Earth op earth.google.com. Hier heb je direct toegang tot de volledige functionaliteit van Google Earth. Je kunt de wereld verkennen, Street View gebruiken en Voyager-rondleidingen maken, allemaal rechtstreeks vanuit je webbrowser.
 2. Via de mobiele app: Als je onderweg bent en Google Earth op je smartphone of tablet wilt gebruiken, kun je de Google Earth-app downloaden via de App Store (voor iOS-apparaten) of Google Play Store (voor Android-apparaten). Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kun je deze openen en beginnen met het verkennen van de wereld.
 3. Via Google Maps: Als alternatief kun je ook toegang krijgen tot bepaalde functies van Google Earth via Google Maps. Open hiervoor maps.google.com in je webbrowser of gebruik de mobiele app van Google Maps. Zoek naar een specifieke locatie en schakel over naar de satellietweergave om gedetailleerde satellietbeelden te bekijken.

Ongeacht welke methode je kiest, zul je merken dat Google Earth een uitgebreide en boeiende ervaring biedt om onze planeet te verkennen. Dus ga ervoor en geniet van het ontdekken van fascinerende plekken overal ter wereld!

Welke Google Earth is gratis?

Google Earth heeft een gratis versie genaamd “Google Earth” die beschikbaar is voor zowel desktopcomputers als mobiele apparaten. Met deze gratis versie kun je de wereld verkennen, satellietbeelden bekijken, Street View gebruiken en Voyager-rondleidingen volgen. Het biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden om te genieten van de virtuele reiservaring zonder kosten. Er is ook een betaalde versie genaamd “Google Earth Pro” met extra functies en geavanceerde tools, maar voor de meeste gebruikers voldoet de gratis versie prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.